Австралійці зробили унікальні напої з сироватки
Горілку, джин, лікер і перший у світі віскі створює винокурня Hartshorn Distillery - алкогольні напої преміум-класу на основі овечої сироватки. Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів виробництва овечого сиру Grandvewe.
Сироватка проходить подвійну перегонку та не фільтрується, щоб не втратити «характерну солодкість овечого молока» а для приготування напоїв використовуються місцеві австралійські рослини . Також і рослинні відходи від виробництва джину компанія використовує для ароматизації сирів власного виробництва.
Горілка Hartshorn була визнана найкращою сортовою протягом п’яти років поспіль (2017-2021) та найкращою у світі у 2018 році.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я