АВТОМАТИЧНА РЕЄСТРАЦІЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2023 407

У Підгородному оновлено критерії для автоматичної реєстрації податкових накладних

 9 Листопада 2023

Кабмін змінює правила гри: нові норми для податкових накладних

У Підгородному оновлено критерії для автоматичної реєстрації податкових накладних

Уряд затвердив нові показники для автоматичної реєстрації податкових накладних. Це нововведення покращить можливості для підприємців реєструвати податкові документи без зайвого клопоту, за умови підтримання позитивної податкової історії.

Зміни, запропоновані урядом, розширять коло платників, що зможуть користуватися цією послугою, завдяки оновленій резолюції Кабінету Міністрів. Тепер, для підтвердження своєї надійності, платники податків мають демонструвати стабільну діяльність, зокрема, проводячи операції з тими ж товари чи послуги протягом шести місяців із збереженням обсягу не менше 75%.

Додатково, для автоматичної реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних, платник повинен мати податкове навантаження понад 5% і показати, що ПДВ за поточний місяць не перевищує максимальну зареєстровану суму за останній рік.

Важливо також надання всіх відповідних документів і пояснень протягом 180 днів до реєстрації, а також виконання умов визначених регіональною чи центральною комісіями.

Серед інших критеріїв, платник не повинен мати заборгованостей за податки протягом трьох років та має підтримувати середньомісячний обсяг постачань вище 500 тис. грн.

Особлива увага приділяється доброчесним платникам, яким тепер доступна автоматична реєстрація податкових накладних, якщо їхній річний ПДВ перевищує 1 млн грн і податкове навантаження більше 5%. Це крок до забезпечення чесності в податковій системі та захисту від ризиків, пов’язаних з податковим кредитом.

Для більш детальної інформації звертайтеся до прес-служби Міністерства фінансів та стежте за оновленнями на нашому сайті “Новини.Підгородне”.

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ