У Вінниці за добу вакцинували від гепатиту А ще 18 медиків

За матеріалами інтернет-видань 09.11.2023 396
У Вінниці за добу вакцинували від гепатиту А ще 18 медиків

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я України, неблагополучна епідситуація з гепатитом А у Вінниччині стабілізується. В області триває безоплатна екстрена вакцинація кола контактних осіб. У лікарнях залишається 45 хворих.
На відміну від міністерських даних, Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України інформує, що минулої доби виявлено 5 нових випадків хвороби, і на стаціонарному лікуванні перебуває наразі 32 людини. До списку захворілих, крім учнів, студентів, вчителів і медиків,  додалися два працівники ПРАТ ВКФ «Рошен».
Хоча, за даними моніторингу центру, 08.11.2023 року організовано та проведено лабораторне обстеження методом ІФА 124 працівників в т. ч. ТОВ "Люстдорф" (молокопереробний завод) та працівників ПРАТ ВКФ «Рошен». Усі результати негативні.

У місті проведено вакцинацію проти вірусного гепатиту А понад 600 особам. З них  618 медичних працівників, контактних - 48 осіб, із них 6 дітей. За 08.11.2023 року проведено 18 щеплень серед медичних працівників.
Епідеміологічне розслідування із застосуванням лабораторних методів дослідження продовжується. Під час епідеміологічних розслідувань активно проводиться санітарно-просвітницька робота з населенням, в т.ч. у вогнищах, - звітують в обласному центрі контролю хвороб.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ