Батько наш - Бандера, Україна - мати

За матеріалами інтернет-видань 01.01.2022 552

Сьогодні у Дніпрі відбудеться традиційний марш до дня народження Степана Бандери. Цього року марш розпочнеться о 18:00 від Парку Ракет, що внизу проспекту Олександра Поля. Містяни пройдуть вулицями із запаленими смолоскипами  і згадають основні віхи патріотичної боротьби.
На думку, депутата обласної ради Андрія Денисенка, марш - це  спосіб показати Москві, яка зібрала армію вторгнення, готовність воювати за Україну.
"У разі нової хвилі російської агресії я буду захищати Україну", - запевнив Андрій Денисенко.


Нагадаємо, що сьогодні виповнюється рівно 113 років від дня народження політичного лідера Українського Руху Опору середини ХХ ст., провідника Організації Українських Націоналістів Степана Бандери.
Він народився 1 січня 1909 року в родині священика з галицького села Старий Угринів поблизу Калуша. Впродовж своїх 50 років постійно займався політичною боротьбою в ім'я відродження Української держави та її захисту від іноземних поневолювачів. Постійно переслідувався російськими, німецькими і польськими окупантами. Був неодноразово ув'язненим.
У 1959 році Степана Бандеру вбили. У Мюнхені агент КДБ Богдан Сташинський вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціаністого калію, від чого той помер. У ході  судового процесу встановлено, що наказ Сташинський отримав від керівника КДБ СРСР Олександра Шелепіна з відома першого секретаря ЦК КПРС Микити Хрущова.



 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ