Рецепти хорошого самопочуття

За матеріалами інтернет-видань 01.01.2022 496

Не секрет, що новорічне застілля - це випробування для організму. Як його без проблем пережити, коли на святковому столі повне різноманіття улюблених страв? Ось запечена рибка, далі смажене м'яско, смачне олів'є з яблучком, поруч горілка з лимончиком, ще й  сусід прийшов в гості із запашним холодцем! Їсти цю всю смакоту чи не їсти?
Лікарі радять у таких "складних" питаннях віддавати перевагу запеченому м'ясу або рибі з овочами.  Якщо ви почали трапезу з морепродуктів і риби, то  не варто їх змішувати із м'ясом.
    Краще відмовитися від салатів із калорійними соусами: майонезом і кетчупом.  Замінюйте їх корисними і поживними рослинними оліями або ж менш калорійними соусами з йогурту, сметани або кефіру. Корисними заправками для салатів є лимонний сік, соєвий соус і гірчиця. Ще один рецепт здорового харчування –  це повільно їсти , ретельно пережовуючи їжу. Некваплива трапеза дозволяє швидше наїстися і вдосталь посмакувати улюблені страви.


     Не забувайте їсти маленькими порціями. Тоді організму легше перетравити спожиту  їжу і не завдавати удару по самопочуттю і святковому настрою.


   Проводьте багато часу на вулиці, щоб активізувати обмін речовин і спалити більше калорій.


    Більше уваги приділяйте спілкуванню з гостями.
    Відомо, що відчуття ситості приходить не відразу, а поступово через 20-30 хвилин. Ставте на  стіл таку кількістю страв, щоб один раз насититися і  не переїсти.


    Віддавайте перевагу овочевому і фруктовому меню. Обмежте вживання калорійних, солодких і жирних страв у святкові дні.


    Обирайте якісні спиртні напої і не зловживайте. Сухе червоне вино найкраще спалює зайві калорії. Пару келихів цього напою, випитих протягом святкового застілля, не зашкодять організму.
Смакуйте легко, із задоволенням!


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ