Рецепти хорошого самопочуття
Не секрет, що новорічне застілля - це випробування для організму. Як його без проблем пережити, коли на святковому столі повне різноманіття улюблених страв? Ось запечена рибка, далі смажене м'яско, смачне олів'є з яблучком, поруч горілка з лимончиком, ще й сусід прийшов в гості із запашним холодцем! Їсти цю всю смакоту чи не їсти?
Лікарі радять у таких "складних" питаннях віддавати перевагу запеченому м'ясу або рибі з овочами. Якщо ви почали трапезу з морепродуктів і риби, то не варто їх змішувати із м'ясом.
Краще відмовитися від салатів із калорійними соусами: майонезом і кетчупом. Замінюйте їх корисними і поживними рослинними оліями або ж менш калорійними соусами з йогурту, сметани або кефіру. Корисними заправками для салатів є лимонний сік, соєвий соус і гірчиця. Ще один рецепт здорового харчування – це повільно їсти , ретельно пережовуючи їжу. Некваплива трапеза дозволяє швидше наїстися і вдосталь посмакувати улюблені страви.
Не забувайте їсти маленькими порціями. Тоді організму легше перетравити спожиту їжу і не завдавати удару по самопочуттю і святковому настрою.
Проводьте багато часу на вулиці, щоб активізувати обмін речовин і спалити більше калорій.
Більше уваги приділяйте спілкуванню з гостями.
Відомо, що відчуття ситості приходить не відразу, а поступово через 20-30 хвилин. Ставте на стіл таку кількістю страв, щоб один раз насититися і не переїсти.
Віддавайте перевагу овочевому і фруктовому меню. Обмежте вживання калорійних, солодких і жирних страв у святкові дні.
Обирайте якісні спиртні напої і не зловживайте. Сухе червоне вино найкраще спалює зайві калорії. Пару келихів цього напою, випитих протягом святкового застілля, не зашкодять організму.
Смакуйте легко, із задоволенням!
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Коментарі (0)