«Безглузда і нещадна», - Генсек ООН про війну росії проти України

За матеріалами інтернет-видань 06.05.2022 327

 

 
ФОТО: GETTY

Нещодавно Генсек ООН Антоніу Гутерріш відвідав Україну і на власні очі побачив, які злочини проти людини творить послана кремлівською хунтою орда. На засіданні Радбезу ООН, повідомляє "Українська правда",  Гутерріш  наголосив:

- Війна в Україні безглузда за своїми масштабами, нещадна за своїми розмірами та безмежна за своїм потенціалом глобальної шкоди. Навіть одноденне припинення вогню запобігатиме загибелі та пораненню десятків мирних жителів і дозволить кільком тисячам інших людей урятуватися. Я не соромився говорити з президентом росії путіним про те, що вторгнення рф  є порушенням територіальної цілісності країни та Статуту ООН, Це має негайно  припинитися заради народів України, росії  і всього світу. Необхідні швидкі дії для забезпечення стабільного потоку продовольства та енергії на відкритих ринках. Значне вирішення глобальної проблеми продовольчої безпеки потребує реінтеграції сільськогосподарського виробництва України та виробництва продуктів харчування та добрив у росії та білорусі у світові ринки, попри війну.

Було констатовано, що Україна і росія загалом  виробляють 30% світової пшениці, 20% кукурудзи та 75% соняшникової олії, тепер через безглузду війну росії обсяги продовольства суттєво зменшаться.

На засіданні Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет заявила, що з 24 лютого в Україні  було зареєстровано 6 731 загибель і поранення мирних жителів, та реальні цифри значно вищі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ