На аеродромі Саваслейка дрони ГУР знищили 3 літаки ворога, 5 МІГ - 31 пошкоджені

За матеріалами інтернет-видань 21.08.2024 98

   Українські дрони-камікадзе атакували російський аеродром "Саваслейка" 16 серпня. Там було знищено три російські літаки.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на джерела РБК-Україна.

   За даними джерел, 16 серпня, в результаті операції ГУР МОУ, було завдано удару дронами-камікадзе по військовому аеродрому "Саваслейка", який знаходиться в Ніжегородській області рф.

    Як повідомляють джерела у воєнній розвідці, внаслідок атаки було знищено літак МІГ-31К/И, два літаки Іл-76 та пошкоджено близько п'яти літаків, ймовірно МІГ-31К/И.

Перед цим по аеродрому було завдано ще один удар – 13 серпня. Внаслідок чого  було уражено склад ПММ та пошкоджено літак МІГ-31К/И.

   Як повідомили у космічний розвідці, на момент здійснення атаки 13 серпня на вказаному аеродромі перебували 11 літаків МІГ-31К/И, літак Іл-76, п'ять вертольотів Мі-8 та Мі-24.

Що відомо про "Саваслейку"

    Аеродром "Саваслейка" – це військовий аеродром, розташований у Нижегородській області росії, поблизу однойменного селища. рф використовує його для підготовки авіаційних фахівців, випробувань нових типів авіаційної техніки, а також тренувань військових льотчиків.

   Там базуються різні типи бойових літаків, зокрема винищувачі та бомбардувальники, а також навчальні авіаційні підрозділи. Аеродром відомий тим, що на ньому проводяться спеціальні випробування нових авіаційних технологій і техніки, а також обслуговуються літаки з різних військових частин.

Що передувало

   Нагадаємо, у середу, 14 серпня, Україна здійснила наймасштабнішу атаку на російські аеродроми – "Воронеж", "Курськ", "Саваслейка" та "Борисоглєбськ".

   У соцмережах тоді поширювалась інформація про те, що в районі аеродрому "Саваслейка" пролунало десять вибухів. Однак тоді про наслідки атаки не повідомлялось.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ