ЯК ВІЙНА МОЖЕ СТАТИ НЕПОТРІБНОЮ РОСІЯНАМ. ТА ЯК РОСІЯНИ ПЕРЕСИДЖУВАЛИ У КУКУРУДЗІ НА КУРЩИНІ

За матеріалами інтернет-видань 22.08.2024 104

 

Точніше що росіян може змусити вийти з України

Наталя Бельзецька

ОСНОВНІ ТЕЗИ

  • Прорив кордону на Курщині та наступ росіян на Сході кардинально не вплинуть на хід війни.
  • Роман Світан зауважи, що глобальний ефект може мати операція зі звільнення Криму.
  • Контроль Донбасу потрібен росіянам, щоб створити сухопутний коридор до Криму, тому втрата окупованого півострова призведе до обвалу російської стратегії війни.

Українські військові на фронті

В Інституті вивчення війни повідомили, що прорив кордону на Курщині та наступ росіян на Сході не матимуть вирішального значення у війні. Глобально вони не вплинуть на хід бойових дій.

Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан розповів 24 Каналу, що операція у Курській області та бої на Донеччині справді кардинально нічого не міняють. Фінал війни вони не пришвидчать.

Що може змінити хід війни

Роман Світан зауважив, що навіть одна операція може вплинути на хід війни. Наприклад, операція зі звільнення Криму. Зараз все, що роблять росіяни, зокрема контроль Донбасу, покликане створити сухопутний коридор, який потрібен, щоб зберегти Крим.

Кримський півострів контролюють ті військові частини, які підходять до нього з материка. Хто відповідає за входи на півострів, той фактично і контролює Крим,
– підкреслив полковник ЗСУ в запасі.

З самого початку окупації Крим був так званим географічним "котлом" для ворога. Це півострів, який "затиснутий" між Азовським та Чорним морями. Спроби росіян побудувати мости, щоб так забезпечувати території – не відповідають поставленим завданням.

Одного Кримського моста недостатньо, потрібен саме сухопутний коридор. Але якщо Росія втрачає Крим, то відповідно наземна операція на Донеччині більше не має сенсу.

За словами Світана, звільнити Крим навіть легше. ніж Донбас, адже позаду нього немає 10 000 кілометрів території Росії. Крим – це оперативний "котел", це одна операція з підтримкою авіації.

Саме це згодом призведе до обвалу російської парадигми війни проти України. Вона стане їм не потрібною. Росіяни думатимуть, як з неї вийти,
– наголосив Світан.

Росіяни сиділи в кукурудзі: Генштаб показав унікальне відео перших боїв у Курській області

Анастасія Кушпіт

ОСНОВНІ ТЕЗИ

  • Учасник прориву російського кордону в Курській області розповів подробиці про прорив.
  • Захисники засіли у посадці, відсиділись та відкрили вогонь по російських вертольотах, прорвали кордон та розпочали бій з окупантами.
  • Росіяни не очікували на наступ ЗСУ.

 

Генштаб показав відео перших боїв у Курській області

Учасник прориву російського кордону в Курській області розповів подробиці про перетин кордону країни-агресорки. Також Генштаб оприлюднив унікальні кадри перших бойових зіткнень.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Десантник 82-ї ОДШБр із позивним "Шахтар" розповів, що коли воїни наближалися до кордону, то був ранок – якраз розвиднілося. Військових прикривали танки.

Як почалися бої на Курщині 6 серпня

Захисники засіли у посадці, відсиділись там та відкрили вогонь по російських вертольотах. В один момент захисники швидко сіли у машини, прорвали кордон і в'їхали в найближче село.

Там наші воїни розосередились і в них зав'язався бій з окупантами.

Вони всі сиділи в кукурудзі. Ми відкрили вогонь з автоматів, з РПГ, з Browning (кулемета – 24 Канал),
– розповів десантник.

Наступ України став для росіян несподіванкою: подробиці першого дня операції

За словами "Шахтаря", окупанти зовсім не очікували на наступ ЗСУ. Ще на блокпосту наші воїни уразили їхній трансформатор, щоб у ворога не було зв'язку.

Все відбувалося настільки швидко, що захисник не запам'ятав усіх деталей подій. Воїн лиш повідомив, що він та його побратими старалися максимально "накривати вогнем" фланги ворога. Для цього залучали РПГ і гранати. Головною ціллю на той час було, щоб росіяни не підходили.

Згодом росіянам взагалі перехотілося контратакувати, проте вони ігнорували пропозиції здаватися в полон. Тому ЗСУ продовжили крити ворогів вогнем.

Наші воїни обстрілювали ворога до сутінків. А коли стемніло, то замаскували бойову техніку, окопалися, виставили "фішку" і по черзі чергували біля машини.

Тієї ночі ворог застосував КАБ та "Гради". Але, попри всі намагання ворога "викурити" наших воїнів із засідки, вони трималися і не викривали себе.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ