БІЛЬШОГО ФАШИЗМУ БУТИ НЕ МОЖЕ

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 320

 

рф за допомогою депортації українських дітей хоче розв’язати демографічні проблеми й отримати “гарматне м’ясо” — Рашевська

російська федерація відчуває величезну демографічну кризу, яку хоче подолати, зокрема, й завдяки депортації українських дітей. Про це сьогодні, 4 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала експертка Регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська.

Вона назвала доповідь, опубліковану на офіційному сайті уповноваженого при президенті російської федерації з прав дитини марії львової-бєлової явкою з повинною.

“Тому що як би вони не намагалися показати, що це якийсь там захист прав дитини, права на життя, права на сім’ю, право на освіту тощо, це все порушення права на сім’ю, порушення права на освіту, порушення права на життя. Вони, звісно ж, нічого не говорять у цій доповіді про те, що вони розв’язали війну, про те, що ці діти на території російської федерації, бо російська федерація – держава-агресор, і так далі. Цього всього немає”, — наголосила Рашевська.

За її словами, у згаданому звіті все подано так, ніби війни немає, а найбільша проблема полягає в тому, що українські діти погано розмовляють російською мовою і тому нібито “потребують глибокої російської мовної інтеграції в суспільство”.

“Якщо подивитися між рядків, то ми побачимо, що в російській федерації величезна демографічна криза, що російська федерація створює всі умови для того, щоб прискорити і для того, щоб якось іще зробити привабливішим процес прийняття в російську сім’ю української дитини, що російська федерація вже розробила цілий перелік бенефітів для цих самих дітей, для того, щоб вони залишилися на її території якомога довше, на все життя. Це і безкоштовний вступ до навчальних закладів, і стипендії, і гуртожиток. І найголовніше, якщо ти вступаєш до кадетського училища, то навіть не потрібно проходити вступні випробування. Це, звичайно ж, у рамках політики примусової мобілізації, і для того, щоб якось зробити з наших дітей “гарматне м’ясо” та потім відправити на фронт проти власної країни”, — сказала Рашевська.

Експертка переконана, що доповідь марії львової-белової можна в майбутньому використати як доказову базу в Міжнародному кримінальному суді.

Рашевська наголосила, що діти, про яких ідеться у згаданій доповіді, — це жертви незаконної депортації або примусового переміщення, це жертви нав’язування російського громадянства, бо їм не дають право зберегти свою ідентичність, розмовляти рідною мовою тощо. рф порушує принцип найкращих інтересів дитини.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої з прав дитини марії львової-бєлової. Причиною є незаконна депортація дітей з тимчасово окупованих територій України до росії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ