Блінкен сьогодні вранці прибув до Києва

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2024 405

Reuters розкрило деталі візиту

КИЇВ, ВІВТОРОК 14 ТРАВНЯ 2024 

Блінкен прибув до Києва: Reuters розкрило деталі візиту

ВАЛЕРІЙ САВИЦЬКИЙ

Вранці у вівторок, 14 травня, до Києва прибув державний секретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен. Метою візиту є демонстрація солідарності в контексті останніх пакетів військової допомоги для потреб ЗСУ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Агентство нагадало, що цей візит став першим після затвердження наприкінці квітня Конгресом довгоочікуваного пакету військової допомоги Україні на суму 61 млрд доларів.

Візит має продемонструвати солідарність США з Україною, Сили оборони якої намагаються відбити наступ росіян та масовані бомбардування на північно-східному кордоні з РФ у Харківській області.

Американський чиновник з делегації, який на умовах анонімності поспілкувався з журналістами, зазначив, що Блінкен прибув до Києва потягом рано вранці та сподівається "послати сильний сигнал заспокоєння українцям, які, вочевидь, перебувають у дуже складному становищі".

"Місія держсекретаря тут полягає в тому, щоб розповісти про те, як наша додаткова допомога буде надаватися таким чином, щоб допомогти зміцнити їхню оборону, а також дозволити їм дедалі більше перехоплювати ініціативу на полі бою", - сказав посадовець.

Він додав, що схвалені президентом Джо Байденом 24 квітня артилерія, ракети великої дальності, відомі як ПТРК, і системи ППО, вже надходять до Збройних сил України.

Тим часом сам Блінкен прокоментував свій візит у соцмережі Х.

"Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії", - написав держсекретар США.

Військова допомога США

Востаннє Ентоні Блінкен відвідав Україну у вересні минулого року. Тоді чиновник провів зустрічі з політичним керівництвом держави.

Минулого тижня США виділили Україні пакет військової допомоги на 400 млн доларів. До нього увійшли ракети для Patriot, NASAMS, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS і артилерії та інше.

У Білому домі вже анонсували новий пакет допомоги для України.

Екс-заступник держсекретаря Вікторія Нуланд повідомила, що влітку США передадуть Україні більш далекобійну зброю.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ