Британці радять Україні змінити стратегію ведення війни

За матеріалами інтернет-видань 17.03.2024 453

 

Олег Бесараб  17 березня 2024 

Британці порадили Україні змінити стратегію ведення війни - ЗМІ

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс та командувач британської армії Тоні Радакін під час візиту до Києва дали поради вищому керівництву України зі стратегії у війні проти рф. А саме тримати оборону на суходолі та зосередитися на морі.

Як пише Sunday Times, Шаппс та Радакін зустрічалися з українським президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умеровим, а також головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Як стверджується, під час зустрічі Шаппс і Радакін порадили українцям відмовитися від планів наступу на лінії фронту, а натомість утримувати оборону на північному та східному фронтах, і у разі потреби відступати на більш вигідні позиції. Представники Великої Британії вважають, що це дозволить українській армії зосередити свої зусилля на Чорному морі та Криму.

За словами джерел видання Радакін переконаний, що саме в ударах по Криму та флоту рф лежить ключ до успіху України у 2024 році, і що атаки по Криму та знищення російських військових кораблів, зокрема підводних човнів, потрапляють у серце «російської ментальності».

«Я вважаю надзвичайно важливим, що путін знає, що він втрачає Крим, що він втрачає Чорне море. Протягом майже 200 років Чорноморський флот мав можливість проводити навчання у Чорному морі. Нині у Чорному морі немає жодного військового корабля. Це дає нам уявлення про масштаб українського успіху в Криму», – цитує Шаппса Sunday Times.

Шаппс відвідав Київ, щоб  оголосити про виділення 325 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю понад 10 тисяч дронів для Збройних сил України.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс записав звернення з центру Києва. Він заявив, що демократичний світ повинен переконатися, що Україна виграє війну.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ