«Буде пастка. Угода з рф має бути опублікована для суспільства!» - Валерій Чалий

За матеріалами інтернет-видань 01.04.2022 652

Валерій Чалий. Фото з відкритих джерел

Досідчений дипломат, посол України в США у 2015-2019 роках Валерій Чалий вважає, що проєкт договору безпеки України, котрий обговорювався в Стамбулі 29 березня, необхідно оприлюднити для українського суспільства. Про це він заявив в ефірі телеканалу “Прямий".

На його думку, цей варіант договору має різне трактування українською і російською сторонами:

- Буде пастка. В такому вигляді, як ми почули, виконати це буде неможливо. А це означає, що потім супротивник скаже, що ви не виконуєте, перегрупується, підготується до атаки і піде далі продовжувати війну. Найбільша проблема, що це неможливо виконати… Є дуже багато питань, не будемо вдаватись в подробиці. Потрібно мати цей проект оприлюдненим. Я вважаю, що в цих умовах іншого не дано. Тому що в росії його розтлумачили вже по-своєму. Дуже багато спірних моментів у цих заявах. Але я не хочу коментувати як спеціаліст і експерт, не бачивши цей проєкт. Треба вимагати оприлюднення цього тексту не тільки для українського парламенту, а й для суспільства.

Це тим паче актуально, що будь-який договір з росією, за справедливим висновком Бісмарка, не вартує навіть паперу, на якім його тиснули.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ