Буйно цвітуть червоні маки, війна скоро закінчиться

Григорій Давиденко 13.06.2024 349
Буйно цвітуть червоні маки, війна скоро закінчиться

   У травні-червні кожен селянин бачив, як масово цвітуть червоні маки. На цю обставину в недавній спільній розмові звернув увагу мій кремезний сусід по автобусу з Дніпра. І зробив несподіваний, упевнений висновок:

  - Червоні маки цього року цвітуть навіть там, де їх ніколи й ніхто не бачив... За народною прикметою це знак, що війна скоро закінчиться. Їду оце з ВЛК, маю 56 років, далі мобілізація. Піду без вагань, бо підлу вдачу наших східних сусідів добре знаю по спільній військовій службі на Далекому Сході. Але не впевнений, чи я ще застану, після проходження місячного вишколу, бойові дії, адже прикмета про червоні маки обов'язково збудеться.

   Почуте обнадіяло. А про свавільну вдачу не всіх, але певної частини росіян автор цих рядків теж добре знає після двох років служби в роті охорони Тамбовського вищого військово-авіаційного училища льотчиків імені Марини Раскової.  А ще наприкінці 80-х довелося почути цікаве від майора Радянської армії в Макіївці, поряд з Донецьком, де довелося проходити перепідготовку в одному із тамтешніх підрозділів.

    "В Афганістані я побачив, що коли є українці в роті, то є на кого сподіватися в скрутну хвилину, - розповів офіцер. - росіянин швидко запалюється, але так само швидко і гасне. А українець терпляче несе зброю, БК й усю важку ношу під час війни, і під час бою, без команди, свою позицію не покине".

  Можна згадати й дії іншого "афганця", генерал-лейтената, колишнього президента Республіки Інгушетія Руслана Аушева. У своїх підрозділах сержантами він призначав виключно українців. Бо знав, що наші земляки дадуть лад всім справам, і військовій також.

   Коли закінчиться велика, кривава "буза" московитів, покаже час. А на користь притчі про червоні маки говорить цілий "букет" потужних міжнародних заходів підтримки України: відкриття сьогоднішнього саміту "Групи семи" в Італії, Саміт миру в Швейцарії 15 - 16 червня, сьогоднішнє засідання групи "Рамштайн" - 23 в Брюсселі, Вашингтонський саміт НАТО 9 - 11 липня тощо.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ