З Вознесінням Христовим!

За матеріалами інтернет-видань 13.06.2024 363
З Вознесінням Христовим!

13 червня Православна Церква відзначає свято Вознесіння Господнього – одне з дванадцяти найбільших християнських свят. Його дата є рухомою, адже щорічно залежить від рухомої дати Великодня, але завжди свято Вознесіння припадає на четвер, бо Пасха святкується завжди в неділю.

Подія Вознесіння Христового відбулася майже 2 тисячі років тому на Оливній горі, що неподалік від Єрусалиму. Свідками цієї події були Богородиця та апостоли, про що детально описано в Євангеліях від Марка та Луки, а також в Діяннях святих апостолів.
Після Свого воскресіння Спаситель неодноразово являвся Своїм учням. Нарешті, звелівши їм не виходити з Єрусалиму і чекати обіцяного від Отця, Ісус Христос вивів учнів на Елеонську гору. Там, піднявши свої руки, Христос благословив їх, а потім став віддалятися від них та вознісся на небо. У Діяннях святих апостолів описано, що під час того, як Христос підіймався до небес, то був оповитий хмарою. Тоді з'явилися «два мужі у білій одежі», які сповістили Його Друге пришестя. Учні ж поклонилися Йому і з радістю повернулися до Єрусалиму, де за десять днів на них зійшов Святий Дух.

 

Православна Церква України 

 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ