Буковина підбила підсумки жнив

За матеріалами інтернет-видань 22.08.2022 510
Буковина підбила підсумки жнив

Управління агропромислового розвитку Чернівецької ОДА підбило підсумки збирання ранніх сільськогосподарських культур на Буковині.
За оперативними даними в області завершено збір ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку. Першочергово до збирання підлягали ранні зернові та зернобобові культури всього на площі 59,1 тис. га та ріпак (озимий і ярий) – на площі 11,4 тис. га.
Так всіма категоріями господарств області намолочено 238,8 тис. тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур в середньому по 41,5 ц/га, що майже на 3 ц/га менше за  минулий  рік. Однак на 3,3 ц/га більше, як в середньому по Україні.


Зокрема, в розрізі культур, намолочено 162,0 тис. тонн пшениці (озимої та ярої), 71,9 тис. тонн ячменю (озимого та ярого), 2,7 тис. тонн вівса , 1,3 тис. тонн жита, та 0,9 тис. тонн зернобобових культур.
Крім того, аграрії намолотили 29,7 тис. тонн ріпаку (озимого та ярого) в середньому по 26 ц/га, що менше на 1,5 ц/га до минулого року і на 2,4 ц/га до середнього показника урожайності по Україні.
Зазначається, що через відсутність опадів  врожай ранніх зернових та зернобобових  порівняно з минулим роком  менший на майже  20 тис. тонн.  Ріпаку зібрано теж  менше на 2 тис. тонн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ