Пораненого у верхівку серця врятували в лікарні Мечнікова спільно з досвідченим хірургом Австралії

За матеріалами інтернет-видань 22.08.2022 713
Пораненого у верхівку серця врятували  в лікарні Мечнікова спільно з досвідченим хірургом  Австралії

Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова зараз у воєнний час плідно співпрацює з іменитими зарубіжними колегами.
Зокрема, 17 серпня здійснена унікальна операція в ділянці верхівки серця спільно з австралійським хірургом Крейгом. Повідомила фахівчиня лікарні Мечнікова Ірина Китова.
Вона, зокрема, зазначила, що Крейг,  крім досвіду в кардіо-торакальній хірургії, має досвід надання допомоги хворим з пораненням грудної клітки та живота, досвід бойової травми, який він здобув у військових конфліктах в Косово та Афганістані. Тому його безцінні знання допомогли   врятувати  одного з українських бійців.


За словами Ірини Китової, кардіо- торакальний хірург з Австралії Крейг Юрисевич та торакальний хірург лікарні Мечникова Андрій Снісар прооперували  пораненого з проникаючим торакоабдомінальним поранення зліва, пораненням лівого шлуночка в ділянці верхівки серця. Здійснена  передня торакотомія зліва, перикардіотомія, ушивання рани серця на прокладках з перикарда.  Хворий після операції у свідомості, дихає самостійно, одужує.
Як наголошує Ірина Китова, світ змінюється, і війни змінюються, і підходи до надання допомоги також змінюються. І взаємодія з іноземними колегами  допомагає українським медикам і зберігає життя пацієнтам.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ