Буковина вже розпочала операцію «Первоцвіт»

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2023 269
Буковина вже розпочала операцію «Первоцвіт»

Розпочата в Чернівецькій області операція "Первоцвіт" триватиме до травня 2023 року. Особлива увага приділятиметься перевірці місць збору рідкісних рослин, засобів перевезення та місця можливої реалізації первоцвітів. Повідомив офіційний вебпортал  Чернівецької ОВА.
Зазначається, що за незаконне придбання, збут та розповсюдження весняних квітів  порушників штрафуватимуть у розмірі від 510 до 1700 грн.
Вищі штрафи передбачені, якщо винуватці зривали рослини на  територіях природно-заповідного фонду, і вони  занесені до Червоної книги України. Тоді сума штрафу сягатиме від 1700 грн. до 3655 грн. з конфіскацією рослин.
За один екземпляр незаконно зірваної червонокнижної квітки передбачена відповідна компенсація. Наприклад, черемша (цибуля ведмежа) – 62 грн., шафрани (крокуси) та підсніжники – від 49 до 62 грн. (залежно від виду), сон-трава – від 37 до 62 грн. (залежно від виду).
Державна екологічна інспекція Карпатського округу закликала буковинців стати екологічно свідомими: не реалізовувати та не купувати червонокнижних рослин.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ