Буряк і моркву на зиму можна не купувати, картоплю і цибулю ліпше придбати

За матеріалами інтернет-видань 21.10.2024 56
Аналітики радять зробити запаси через очікувані відключення світла і зростання цін
      Картопля в Україні

   Ціни на багато овочів цього року підскочили через поганий урожай у зв’язку зі складними погодними умовами, тож експерти радять запастися деякими продуктами. Про це повідомляє «Фокус».

   Аналітики радять зробити певні запаси через ймовірні відключення світла і зростання цін. Вони підкреслюють, що консервація допоможе здешевити стіл узимку тільки за наявності власного городу.

   За словами фахівців, купувати зараз дорогі овочі для заготівлі немає сенсу, адже магазини весь рік надають широкий вибір свіжих та консервованих продуктів. Прогнози економістів на зиму трохи похмурі, зокрема щодо картоплі.

   Експерти хоч і вважають, що ціни не будуть захмарними, але рекомендують купити бодай мішок картоплі на зиму. Але зауважують, що закуповувати про запас моркву сенсу немає, тому що через низьку якість вона може зіпсуватися. За їхніми словами, буряки можна не закуповувати, адже цього року в Україні їх достатньо.

   Слід зазначити, що ажіотаж навколо картоплі в Україні  не вщухає. Зростання цін не зупиняє навіть збирання овочів у місцевих господарствах та імпорт. Продовжили зростати ціни на огірок  та томат. До речі, ціни на томат – максимальні за останні сім років. Крім того, цього тижня дещо подорожчала недорога цибуля, запас якої на зиму бажаний.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ