Бути чи не бути спецтарифу для аграріїв

За матеріалами інтернет-видань 06.02.2024 302
Бути чи не бути спецтарифу для аграріїв

Член Комітету з питань аграрної та земельної політики ВР України Дмитро Соломчук повідомив, що Комітет веде перемовини з Укрзалізницею щодо впровадження для аграріїв спеціального тарифу  на перевезення виробленої продукції. Про це пише АПК-інформ.
На думку нардепа, останнім часом і на польському, і на румунському, і на угорському кордоні збільшився відсоток контейнерних перевезень за добу з українською продукцією та сировиною.
Дмитра Соломчука непокоїть ситуація, що склалася в агросекторі, адже на початку літа аграрії нічого не експортують, не возять свою продукцію, і ціна вагона за добу низька, а восени і взимку, в експортний період, ціна зростає в 5-10 разів.

«Ми маємо переходити в будь-якому випадку виключно на внутрішнє виробництво, мати повну незалежність у продуктах, мати дешеві та доступні продукти. Думаю, що по ці продукти згодом на наші склади самі приїдуть і польські, і німецькі, й інші покупці, бо за дешевим якісним товаром завжди приходить економіка», - зазначив Дмитро Соломчук.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ