З початку великої війни в Україні ворогом пошкоджено понад 600 одиниць майна морських портів

Новини компаній 06.02.2024 386
З початку великої війни в Україні ворогом пошкоджено понад 600 одиниць майна морських портів

З 18 липня 2023 року країна-агресор понад 30 разів атакувала об'єкти портової інфраструктури. За цей час 109 об'єктів, та 6 цивільних будівель, було пошкоджено або повністю знищено, - заявив начальник відділу міжнародних відносин ДП "АМПУ" Олексій Панасюк на Форумі з відновлення України у Стамбулі.

Зазначалося, що внаслідок масованих атак на інфраструктуру морських портів було пошкоджено або частково зруйновано: елеватори, склади для зберігання зерна, олії та нафтопродуктів, трубопроводи, адміністративні та інші будівлі, транспорт, вантажі, у т.ч. зернові.

"За попередніми підрахунками тільки реставрація та відновлення будівлі морського вокзалу Ізмаїльського порту оцінюється в 1,6 млн дол, відновлення будівлі пасажирського комплексу та морського вокзалу Одеського морського порту - 18 млн дол. Для забезпечення стабільної роботи Одеського порту необхідно провести капітальний ремонт третьої черги шляхопроводу, який було пошкоджено під час ракетної атаки, попередня вартість ремонту - 35 млн дол. Загалом з 24.02.22 року пошкоджено або знищено понад 600 одиниць рухомого та нерухомого майна ДП "АМПУ", - зауважив Олексій Панасюк.

 

Адміністрація морських портів України

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ