Черкащина випробовує себе у вирощуванні кавунів
Як повідомив Ігор Табурець, начальник Черкаської ОВА, в області стартував збір кавунів. Цього року місцеві фермери засіяли ними півтори тисячі гектарів земель. Це вдвічі більше, ніж торік.
За словами Ігоря Табурця, урожай обіцяє бути хорошим. Він висловив припущення, що кавуництво в одному з господарств області може мати великий успіх завдяки досвідченому агроному В’ячеславу Кісліцину. Він усією родиною виїхав з Херсонщини через воєнні дії окупантів. І тепер продовжує свою кавунову справу в Черкащині. Зазначається, що тут під кавунами 10 га, і облаштовані місця для зберігання врожаю.
"На славу херсонських кавунів не претендуємо, але черкаські теж добре смакують", - продегустував перші солодкі ягоди краю Ігор Табурець.
На його думку, аграрії області вимушені були переорієнтуватися на інші культури. Вони, щоб уникнути їх дефіциту, цьогоріч дещо відкоригували структуру своїх посівних площ. Тепер більше вирощують овочевих культур борщового набору : +22% у порівнянні з минулим сезоном. І збільшили площі під солодкою полосатою ягодою літа.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я