Чернігівщина отримала рукави для зберігання зерна

За матеріалами інтернет-видань 28.10.2022 571
Чернігівщина отримала рукави для зберігання зерна

Сільгоспвиробники Чернігівщини першими отримали безкоштовні рукави для зберігання зерна. Першу партію таких рукавів (на 200 тонн кожен) передали 27 жовтня 12 аграріям. Повідомив В'ячеслав Чаус/ Чернігівська ОДА (ОВА).
Він, зокрема, зазначив, що  загалом по області наразі погоджено 143 заявки на 3271 рукав — загальною місткістю 654,2 тис. тонн. Усі ці засоби невдовзі надійдуть на Чернігівщину.
Представники чернігівської влади висловили вдячність за надану допомогу, бо агровиробники області значно постраждали внаслідок активних бойових дій в Чернігівщині.
Додамо, що розподіл рукавів для зберігання, як і реєстрація учасників програми, здійснюється через Державний аграрний реєстр, а програму реалізує Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України. Донорська підтримка — урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.
До речі, за підрахунками Мінагрополітики, дефіцит потужностей зерносховищ через повномасштабну війну складає 15 млн. тонн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ