Чи будуть 10 червня графіки відключення світла?

Микола Ясень 09.06.2024 438

 

 

   Сьогодні в неділю, 9 чевня, як відомо, відключення електроенкергії передбачалися. Але на втіху українцям прогнози не збулися. Здогадайтеся чому. Та тому, що була неділя, вихідний день, який багато хто проводив ще й поза своїми оселями - от споживання струму і скоротилося практично до безпечних для енергосистеми меж.

   Натомість на понеділок, 10 червня, знову вводяться графіки вимикання електроенергії для усіх  споживачів. Їхня ймовірність в рази зростає. Діяти обмеження будуть з 16:00 до 22:00. Про це повідомили в пресслужбі “Укренерго”.Причина тепер типу навпаки: у понеділок і робочий ддень, і після дводенного відпочинку чимало клопотів нагромаджується "по дому".

   “По всій території України обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для виробничих та побутових споживачів з 16:00 до 22:00. Причина - зростання споживання на початку робочого тижня”, - розповіли в “Укренерго”.

Там також додали, що енергоживлення критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення, обмежуватися не буде.

   Нагадаємо, що під час масових відключень світла майже одночасно зникає і мобільний зв'язок. Проте є способи, які дозволять залишатися у мережі. Але це окрема розмова.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ