Чи доступні в Україні для малих аграріїв банківські кредити?

За матеріалами інтернет-видань 14.01.2022 1090

Заступник керівника Всеукраїнської Аграрної Ради Михайло Соколов повідомив ГолосUA, що в державі кредитуються крупні та середні господарства. Малі фермери обробляють приблизно  15%-17% сільськогосподарських земель, і вони теж потребують кредитування. Нині вони практично його не мають, або кредитуються, так би мовити, з неформальних джерел.

Михайло Соколов припускає, що держава не підраховувала обсяг кредитів, яких потребують малі фермери. Його власні підрахунки, зокрема, такі: « Через відкриття ринку землі планувалося, що за перші 5 років буде продано приблизно 25% сільськогосподарських угідь. Це десь 8 млн. га. Припустимо, що для малих фермерів  - це становитиме близько 20% із урахуванням того, що у тіньовій обробці їх більше. І це 1,6 млн. га. При ціні в 1,5 тисячі доларів за один гектар отримуємо 2,4 млрд. доларів – приблизний обсяг фінансування, який варто буде залучити».

Нагадаємо, що у 2021 році Верховная Рада України прийняла закон «Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві». Аграрії очікують, що цей закон зробить доступними для малих фермерів банківські кредити.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ