ЧИ ЛИШЕ ТАКЕ ВИЯВИТЬ ЩЕ СЛІДСТВО УБИВСТВА ІРИНИ ФАРІОН. АБО ДЕ ЗНАЙШЛИ ПІСТОЛЕТ, З ЯКОГО МОВОЗНАВЕЦЮ ЗАСТРЕЛИЛИ.

За матеріалами інтернет-видань 25.08.2024 125

Вбивство Фаріон: стало відомо, у чиїй квартирі знайшли пістолет

  25 серпня 2024 року - НОВИНИ СУСПІЛЬСТВА

Поліція досі шукала справжнє знаряддя вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Пістолет “Форт 12-Р”, який виринув у кримінальному провадженні, знайшли у Дніпрі в... квартирі колишньої менеджерки “Дніпромлин”.

Як пише “Главком” з посиланням на матеріалів судового реєстру, обшук помешкання експрацівниці “Дніпромлин” відбувся 14 серпня на підставі ухвали Галицького районного суду Львова. Вказану квартиру жінка орендує з братом протягом чотирьох років. Під час слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили, окрім пістолету “Форт 12-Р”, магазин до вогнепальної зброї, 150 набоїв, наждачний папір, свердла, викрутки, штангенциркуль, два мобільні телефони, планшет, пару червоних рукавиць, три гумові кульки і готівку 100 євро та $1,9 тис.  

Екс-менеджерка у суді під час розгляду клопотання слідчого про арешт вилученого майна заперечила проти арешту готівки. Вона заявила, що це були особисті заощадження. Наступного дня після обшуків жінку звільнили.

Суд частково задовольнив клопотання слідчого про арешт майна і зобов’язав його повернути вилучену готівку власниці. Крім цього, Галицький райсуд Львова наклав арешти на заготовку для глушника, металеве свердло, металевий різець, вилучених в... автогаражному кооперативі “Супутник-3”. Також арештовано предмет, схожий на глушник з бронзовою втулкою і товарні чеки “Нової пошти”, знайдені в особи, яка пересилала посилки підозрюваному у вбивстві Фаріон В’ячеславу Зінченку.

Справа Фаріон

19 липня у Львові стріляли у відому мовознавицю та громадську діячку Ірину Фаріон. Вона отримала поранення голови й померла в лікарні. 

25 липня стало відомо про затримання у Дніпрі 18-річного В’ячеслава Зінченка, який може бути причетним до вбивства. 

Йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою без права внесення застави. Хлопець не визнає себе винним. Він відмовився надавати свідчення.

Адвокат підозрюваного Ігор Сулима вважає, що доказів причетності його підзахисного до вбивства Фаріон немає. Зокрема, за його словами, не було знайдено ні пістолета, ні інших речей.

Також повідомлялось про те, що правоохоронці виявили будинок у лісовій місцевості на околицях Львова, де міг тимчасово перебувати підозрюваний у вбивстві. 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ