Чому голова облради у публікації про плани повоєнної відбудови Дніпропетровщини не згадав Нікополя

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2024 106

 

Микола Лукашук пояснив, чому не згадав Нікополь у матеріалі про плани розвитку Дніпропетровщини

Автор  -2024-08-10

чекає Нікополь та район після війни

Нещодавно голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук оприлюднив публікацію щодо розвитку Дніпропетровщини після завершення бойових дій. Не згадавши у ній про Нікополь. Це неабияк стривожило нікопольців і обурило.

Nikopolnews направив запит на ім’я Миколи Лукашука, аби дізнатися причину такого мовчання про Нікополь.

Ось текст нашого запиту:

зображення viber 2024 08 10 14 48 44 191

Ми поки не отримали відповідь на адресу редакції, але Микола Лукашук оприлюднив на своїх сторінках у соцмережах роз’яснення щодо Нікополя.

Публікуємо його також.

 

«Всі мають розуміти одну річ: поки росіяни перебувають у тимчасово окупованому Енергодарі – Нікополь та прибережні громади будуть під загрозою. Поки не звільнять Запорізьку атомну електростанцію – російські окупанти мають можливість робити те, що роблять зараз, прикриваючи АЕС»,пише Микола Лукашук.

У сьогоднішніх умовах можна давати прогнози і будувати плани на майбутнє. Але вони можуть бути помилковими, оскільки  ніхто не знає, що буде завтра.  До того ж зараз Нікопольщину навряд чи будуть розглядати інвестори. Тому що що це прифронтова зона, від якої до позиції ворога на іншому березі колишнього водосховища – менш як 5 км.

Микола Лукашук пояснив, чому не згадав Нікополь у матеріалі про плани розвитку області

hshshch

«Можна будувати плани щодо відновлення міста та району. Втім наразі немає гарантій, що руйнувань не стане в рази більше. Що інфраструктура збережеться, хоча в тому вигляді, в якому є зараз. Це зовсім не означає, що Нікопольщину залишили напризволяще. Є речі, про які не можна писати»,говорить очільник обласної ради.

Проте плани на відбудову Нікополя та району є. У Нікопольщини великий потенціал. Оскільки само в нас знаходиться найбільший в Європі завод феросплавів, трубний завод, завод з виробництва деталей з титану й не тільки…. Район також має потужний АПК.

«Звісно, ​​після війни відбудова буде. Але конкретно говорити про цю відбудову зараз, робити гучні заяви і давати чіткі обіцянки – неможливо»,зазначає Микола Лукашук.

photo 2024 07 08 18 25 05

За його словами, довгострокові перспективи для Нікопольщини залежать від завершення бойових дій і початку широкомасштабного відновлення в країні.

«В нашій області Нікопольщина перша в черзі на відбудову. Другий на черзі – Криворізький район»,додав Микола Лукашук.

Він впевнений, що  рано чи пізно Сили Оборони України звільнити нашу землю від ворога, і тоді  Нікопольщина не буде потерпати від терору окупантів.А все зруйноване росіянами буде відновлено та відбудовано.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ