Чому ОП воює на боці ворога? - Тарас Чорновіл

Григорій Давиденко 15.01.2023 603
14 січня — 325 день війни Росії проти України — онлайн Суспільного
      Українське суспільство вкрай збурила заява радника Офісу президента України Олексія Арестовича про те, що "трагедію в житловому будинку Дніпра спричинили уламки російської ракети, збитої українською ППО", висловленої в інтер'ю Марку Фейгіну. Дивним чином цю відверту брехню потужно підхопили кремлівські боти, перекладаючи таким чином провину за страшне злодіяння у Дніпрі з терористичної рф на миролюбну Україну. Навіть нефахівцю військової справи зрозуміло, що в заяві Арестовича правди - нуль.
      По-перше, "уламки ракети" після її вибуху розлітаються навсібіч, а не в одному напрямку, як висловився цей радник. Тому мова може йти максимум про один уламок. Логічне запитання - а де всі інші частини ракети? Де вони упали? Їх немає ніде в окрузі, як не було і самого збиття.
   По-друге, навіть один уламок ракети не міг спричинити такі величезні руйнування. Бо це просто частина металу, доволі невелика,  на які розриває ракету під час вибуху її власний, потужний заряд. Ніякий уламок не зміг би знищити майже дотла 2 під'їзди багатоповерхівки - у вільному падінні.
   По-третє, на фото з місця події яскраво видно обпалені вогнем вибуху сусідні будинки. Ніякий "уламок" не зміг би цього зробити. Бо не було б потужного, як видно із фото, джерела полум'я.
    По-четверте, очевидці влучання ракети чули страшенний гуркіт від її вибуху, майже все місто відчуло це. У сусідніх із постраждалим будинком від сильного струсу вилетіли у вікнах стікла. 
    Тобто це свідомо провокативна заява, на яку різко відреагував мер Дніпра Борис Філатов:
  - Я з першого дня війни говорив, що Арестович - самозакохана ско - - на і зливна яма. Прошу СБУ перевірити його заяву.
А політолог-міжнародник Тарас Чорновіл на сторінці в ФБ розкрив "фундамент" згаданого зрадницького вислову:
   - У мене нема жодних питань щодо Арєстовіча, я десятки разів наводив переконливі аргументи, чому він працює на ерефію, є діючим рашистським агентом і диверсантом. Десь можу навіть здогадуватися, коли його мали завербувати і на чому підловили. Зрештою, ту зйомку в номерах потім усе одно хтось злив у інтернет. Це був той випадок, коли іти на вербовку було не обов'язково, але ж він сам цього прагнув.
        Дивне тільки те, як цей диверсант раптово обнаглів і почав працювати абсолютно відкрито. Після попереднього епізоду з дублювання ним рашистських заяв із дискредитації ЗСУ під Соледаром та деморалізації українців, я записав на ДмитроНьюс окремий сюжет на цю тему (він опублікований раніше). Зараз зрадник просто з ланцюга зірвався - очевидно, відчуває, що на вулиці Банковій він абсолютно безкарний.
     Але тут уже друге питання. Чи зрадники ті, хто прикривають агента Арєстовіча? І йдеться навіть не про головного крота Єрмака - тут сумнівів небагато. Ще десяток епізодів тому Зеленський, якщо він ще має хоч якусь змогу самостійно ухвалювати рішення та розуміти, що відбувається довкола, мусив зняти з цього працівника свого пропагаднпропу та власної опи оту неформальну недоторканність і віддати його в руки СБУ. Натомість, він покриває відвертого зрадника.
    У мене лише питання: то Зеленський по один бік з Арєстовічем і рашистськими спецслужбами та проти України (ця версія мені емоційно ближча), чи він просто настільки дріб'язковий та неспроможний самостійно мислити, що його можна було тупо купити поясненнями, що Арєстовіч знищує Залужного? А позбутися харизматичного Головнокомандувача для Єрмака і його Зеленського - питання номер один. Як, до речі, й для гру генштабу расєйской фєдєрації. Я тут підхопив лише пару повідомлень, які зараз пролобійовані рашистами по всьому світу.
       Від 1 січня проти України було скоєно кілька жорстких спецоперацій, починаючи з гастролей прес-офіцерки й утриманки протеже Єрмака в Держкордоні. Далі розіграна, як по нотах, операція в Куршавелі - там чисто рашистський слід і виконавці, вчора про це розповідав на ДмитроНьюс. Ще кілька атак і серед них дві найболючіші від Арєстовіча - на них уже чекали рашистські ресурси у світі.

     А тепер я вам скажу одну гірку річ - Україна має всі шанси втратити підтримку, забезпечення зброєю й фінансами, потім втратити харизматичного Головнокомандувача та ще весною програти цю війну. І я не бачу в нас шансів, коли проти своєї країни на боці ворога воює (свідомо, чи ні?) її президент та вся його команда.

     Такі ж сумніви у відданості ОП українському опору агресії рф висловив у своєму блозі у новині під назвою "Хто кому Арестович?" відомий журналіст Олег Єльцов:

   - Провина Арестовича не лише  в тому, що він це сказав, а в тому, коли сказав. Й сказав, напевно, невипадково.

Фєйгін з Арестовичем – профі. А останній до того ж знається у військовій справі, наскільки я, цивільна особа, можу судити. В ефірах цього дуету на двохмільйонну аудиторію немає місця експромту – надто відповідальна в них робота. Отже, переконаний, вони свідомо йшли на передбачуваний скандал й зливу ненависті. Я геть не виключаю, що ракету-вбивцю могла вразити наша ППО. Таке ставалося неодноразово, коли збиті літаки й ракети падали на голови цивільних. Це війна. Й ППО скупчене саме навколо густонаселених міст. Тому коли оголошують повітряну тривогу й закликають слідувати до сховищ, варто дослухатися. Хто не йде, або нема куди йти (це найчастіше), той грає у рулетку зі смертю. Це слід розуміти, бо війна.

    То чому ж Арестович вирішив про це повідомити у самий найгіршій момент, коли суспільство вирувало ненавистю до ворога та співчуттям загиблим, чому не відклав подробиць "на завтра"? Й чому на ранок після його ефіру очільник ППО країни незграбно виправдовувався?

      По-перше, позаштатний радник Арестович нічого самотужки не вирішує – вирішують його роботодавці з ОП. По-друге, проглядається єдиний їхній мотив "сказати всю правду": збити рейтинг військових, які на тлі бездіяльності влади по всіх фронтах окрім піару, виглядають просто чарівниками. Згідно з останніми опитуваннями у військових гранично високий рейтинг. Але у ЗСУ навряд чи про це думають, там працюють й роблять перемогу. А одній персоні на Банковій, схоже, дуже кортить сходити ще й на другий строк... Й цілеспрямовані дії у цьому напрямку неможна приховати.

      Між тим, на тлі жахливої звістки з Дніпра відійшла на другий план інша надзвичайна історія цього суботнього ранку: в Києві не спрацювали повідомлення про повітряну тривогу. Хто винний, що стало причиною? Тут слід розбиратися, але ця тема не зацікавила Арестовича з Фейгіним. Механізм оповіщення простий: військові повідомляють цивільну оборону про виникнення небезпеки, ЦО оголошує тривогу. ЦО з самого початку викликає суцільні нарікання: робота провалена вщент – починаючи з обладнання сховищ, навчання населення азам самозахисту й закінчуючи обладнанням ревунів системами безперебойного живлення. ЦО – зона відповідальності Кабміну. То хто зловив гаву: військові чи цивільна оборона? Й це сталося через чиюсь халатність або ж свідомо? Якби не провокаційне одкровення Арєстовича у суботньому ефірі, я б схилявся до першої причини. Але не виключаю, що хтось у високих кабмінівських кабінетах притримав інформацію на догоду Банковій: хто там стане розбиратися, обиватель все спише на військових.

      Тому чекатимемо на результати службової перевірки причин цієї екстраординарної ситуації. Й Арестовичу не варто клеїти дурня: погарячкував, ляпнув щось не те й не тоді. Він не дурень, й на Банковій не дурні сидять. А от чи є в них мораль – то питання риторичне. Сподіваюся, народ нутром відчує "хто кому Арестович" й зробить правильні висновки. Віримо в ЗСУ!


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ