Не стало Великого Друга України Вахтанга Кікабідзе...

Григорій Давиденко 15.01.2023 471
Пішов із життя легендарний актор Вахтанг Кікабідзе / У світі /  Судово-юридична газета
  Сумна новина надійшла із Грузії вранці 15 січня - відійшов у вічність легенда грузинського кінематографа і естради, відомий політичний діяч В. Кікабідзе. На офіційній сторінці політичної партії "Сила єдності" її очільник, голова АФПЗ Дніпропетровщини Анатолій Гайворонський висловив сердечне співчуття усім, хто знав і любив цього Великого Артиста і Велику Людину:
  - На 84-му році  життя помер легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе.
Наші щирі співчуття рідним та близьким, усьому братському народу Грузії🇬🇪
Спочивай з миром, Великий Друже України🇺🇦

   А грузинські і українські ЗМІ нагадали про славні віхи життя співака, режисера та політичного діяча, депутата грузинського парламенту, заслуженого артиста України В. Кікабідзе.

    Вахтанг Кікабідзе навчався в Тбіліському державному університеті імені Івана Джавахішвілі в 1959-1965 роках, а у 1961-1963 роках — в Інституті іноземних мов.

    Із 1959 року Кікабідзе — артист філармонії. З 1967 року був солістом вокально-інструментального ансамблю "Орера". На міжнародному кінофестивалі "Картахан-70" митець отримав нагороду за найкраще виконання чоловічої ролі у фільмі "Не впадай у відчай" 1969 року. Також отримав державну премію за фільм "Міміно" 1978 року.

        У 2013 році Вахтанг Кікабідзе отримав звання народного артиста України.

Із 2020 року Кікабідзе був депутатом парламенту Грузії 10-го скликання за партійним списком виборчого блоку "Єдиний національний рух – Об’єднана опозиція "Сила в єдності".

Вахтанг Кікабідзе активно підтримував Україну під час російського вторгнення, засудивши дії росії. Зокрема, у серпні 2022 року він спрямував кошти від концерту в Батумі на допомогу 26-й артилерійській бригаді ім. генерала-хорунжого Романа Дашкевича Сухопутних військ ЗСУ.

     "Легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе витратив на допомогу артилерійській бригаді ім. генерал-хорунжого Р. Дашкевича усі кошти, зібрані від ювілейного концерту в Батумі. Шоу було присвячене Україні", — повідомляли у бригаді.

    На кошти від концерту артист придбав мікроавтобус із сухпайками для українських військових.

      Раніше, у 2014 році, актор в інтерв’ю заявляв, що якби був молодим, то долучився б до антитерористичної операції на сході України. В 2015 році Кікабідзе виступив у Києві, присвятивши концерт пам’яті Небесної сотні.

      Із 2008 року Кікабідзе не відвідував терористичну росію у зв’язку із її вторгненням в Грузію. Також він категорично відмовився від російського ордену дружби.

  Вічна пам'ять Великій людині, талановитому, щедро обдарованому Артисту і Політику, котрий із самого початку агресивної війни московії проти Грузії і України мужньо і публічно став на їхній захист.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ