Чому воїна Ігоря Гуменюка підірвали в суді Києва? - Степан Хмара

За матеріалами інтернет-видань 09.07.2023 474

На зображенні може бути: 3 людини та текст

   П'ятого липня в приміщенні Шевченківського районного суду Києва стався вибух. За попередніми даними правоохоронців в коментарі ЗМІ, невстановлений вибуховий пристрій підірвав буцімто... сам підсудний, який знаходився під цілодобовою охороною в СІЗО!

   Ним виявився колишній боєць батальйону «Січ» Ігор Гуменюк, обвинувачений у підриві гранати біля Верховної Ради 31 серпня 2015 року. Тоді загинули четверо бійців Нацгвардії, понад 140 людей були поранені. Гуменюк від 2015 року перебував у СІЗО, і 5 липня суд проводив чергове засідання в його справі.

    Через вибух у суді були поранені двоє правоохоронців, Гуменюк загинув. У МВС повідомили, що ще з’ясовують, як вибухівка потрапила у приміщення суду.

 Проте не всі погодилися з попередніми висновками органів правопорядку. Зокрема відомий правозахисник і політв'язень Степан Хмара, разом із Юрієм Бутусовим та ще шістьма патріотами, оприлюднив на власній сторінці в ФБ версію про умисне вбивство Ігоря Гуменюка. Далі його пряма мова.

Немає опису світлини.

   Чому знищили Ігора Гуменюка?
Про деталі вбивства українського патріота Ігора Гуменюка ми навряд чи колись дізнаємося…
Тільки мене ніхто не переконає, що Ігор проніс вибухівку. Хто, хто, а я то добре знаю, із власного досвіду перебування за гратами, що це неможливо. І тут виникає питання: «Кому вигідна була загибель Ігоря?»
   Тим, хто фабрикував справу із самого початку, тим, хто всупереч законодавства, вісім років (!), порушуючи усі терміни, утримували його під вартою. Прокурорам-недбальцям, які здійснювали процесуальний супровід справи, суддям, які навмисне затягували справу, бо рішення мало бути однозначне - виправдальне, оскільки доказової бази для позбавлення волі не було (все ґрунтувалося на припущеннях, тобто випадках).
   Далі тягнути справу вже не випадало, тим більше, Ігор неодноразово просився на фронт. До того ж, він брав активну участь на Майдані, у 2014-15 роках воював на Східному фронті.
   Треба було нарешті ухвалювати остаточне рішення. Звільняти свободівця для нинішньої "зеленої", як і для попередньої, порошенківської влади, ну ніяк не хотілося. Рішення було ухвалене - знищити патріота, і кінці в воду...
   Хочу повернутися до подій 2015 року. У той день, 31 серпня, я був з Віктором Шишкіним у приміщенні ВРУ. Вибух пролунав, коли пленарне засідання вже закінчилося. Депутати проголосували за зміни до Конституції України у першому читанні (надання Донбасу автономії). Частина депутатів вже розійшлися, почали розходитися люди, що зібралися біля ВРУ.
   Відомо, що Арсен Аваков, багаторічний міністр внутрішніх справ, майстер організації брудних справ. Він "організував" Сашка Білого, сфабрикував справу проти дитячого хірурга Julia Kiyan Kuzmenko, Андрія Антоненка та Яни Дугар, нібито як... організаторів убивства журналіста Павла Шеремета (справа досі не закрита, знущання і приниження порядних людей продовжуються, так звані суди-судилища досі тривають)!
   Нагадаю, що Аваков, відомий авантюрними діями, був фігурантом семи серйозних кримінальних справ (привласнення земельних ділянок, розкрадання держмайна, бюджетних коштів, тощо).
Коли ж до влади прийшли Порошенко - Яценюк, всі ці справи не були закриті, вони були призупинені. Яка доля цих справ і що тепер поробляє Аваков, мені невідомо.
   Фабрикаціями подібних справ займалися і займаються й інші, т. зв. правоохоронні органи, зокрема СБУ, ДБР та інші.
   Хочу нагадати, що ще не закрита справа проти Станіслава Краснова (зараз він вже другий рік на фронті), який підірвав лінію електропередачі з-ду Крим-титан, яку після першого підриву Порошенко наказав відновити, і вона була відновлена (так Порошенко турбувався про обороноздатність рф, а посіпаки з ФСБ- СБУ виконували злочинні накази).
   Аналогічна сфабрикована справа проти комбата «Донбасу» Семена Семенченка та торнадівця Руслана Онищенка. І таких справ багато.
   Я невипадково згадав ці справи у звʼязку із трагедією 5 липня в Шевченківському суді. Організоване вбивство патріота Ігора Гуменюка - перевертнями із правоохоронних органів - повинне насторожити патріотичну громадськість.
   Мафіозна система готова піти на будь-який злочин проти патріотів. Не виключено, що така небезпека є і для Семена Семенченка, і для легендарного контррозвідника, полковника Романа Червінського, безпідставно вкиненого за грати, торнадівця Руслана Онищенка та інших діяльних патріотів.
   Люди, будьмо пильними!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ