Дайте-не минайте на бухаловку спраглому чоловіку. Випити йому аж горить!

Микола Ясень 15.05.2024 528

У Дніпрі на розі різних вулиць вниз вздовж проспекту Поля у ці дні бачили чоловіка, який просив милостиню. Перед ним лежить капелюх, щоб бажаючі виручити бідолаху кидали до нього купюри. Хто скільки звичайно може. Але не проходьте байдуже мимо. Пожалійити чоловіка, який ще й чесно признається, для чого збирає дань. Бо у руках він тримає трафаретку, на якій великими літерами, які видно з далеку, чітко і ясно написано "НА БУХАЛОВКУ".

Здавалося б, пояснювати і зайве, що це значить - НА БУХАЛОВКУ. Забухати тобто, випити горілки, а то  аж труби горять, як висловлювався один наш знайомий алкаш. Головне, що дніпровський попрошайка правду ж каже, не хитрує і не виляє хвостом. Тим паче не бреше, наче діткам на молочко просить.

То при цій нагоді ми вирішили посвятити нарешті і надміру п'юче чоловіче плем'я, чому воно БУХАЄ , чому завжди не проти ЗАБУХАТИ та чому зрештою його величають БУХАРИКОМ. А  все тому, щоб ви знали, що як тільки розпочалася ще Перша світова війна, у тодішній імперії-Росії ввели сухий закон. Та незабаро же, як відомо, під проводом Леніна стався Жовтневий переворот. Нова більшовицька влада довго не звертала увагу на те, що недоотримує у бюджет чималі гроші саме через заборону "сухим законом" вволю вживати спиртні напої. Однак довго це не тривало: кинулися таки більшовики, що краще буде, якщо дозволити народу "пити і не тужити". А в цей час в молодій радянській державі відкрили завод по виготовленню скляних напівкруглих двохсотграмових кухликів. Скажмео так - склянок-попередниць пізніших в радянському собюзі гранчаків. А в більшовиків якраз виникла своя неординарна традиція: назитвати підприємства іменами ревоюціонерів. А був серед них і революціонер на прізвище, якщо ще хтось пам'ятає, Бухарін Його ім'я-прізвище і присвоїли заводу, де "видували" оригінальні стакани. На їх денці жовні було й написано "Завод ім. Бухаріна"...

Тепер все зрозуміло? Бухаріна-революціонера незабаром і шивидко свї ж комуністи оголосили ворогом народу і благополучно розстріляли, а ось народ Бухаріна ворогом для нього не сприйняв. Навпаки від тих пір "влучні" терміни ЗАБУХАТИ чи БУХАРИК залишилися і як бачимо збереглися на літа.

Ось і винахідливий БУХАРИК у Дніпрі навіть урізноманітнив живучий термін - написав, що  збирає-просить грошики "На БУХЛО" Це ж дійсно напрочуд чесна людина. Дніпрян вона вразила своєю чесністю. Та й порядністю. А також тим, що не приховує правди. Просить на вулиці гроші та не криється, що витратить їх на алкоголь.

Про це повідомив Відкритий. І написав таке: " Дніпрі, як і в інших містах країни, на вулицях можна зустріти людей, які опинилися в скруті та вимушені просити гроші. Хтось на їжу, хтось на ліки, а деякі — на алкоголь та наркотики. Проте останні часто брешуть, прикриваючись іншими потребами. На одному з проспектів міста помітили чоловіка, якого вже охрестили найчеснішим жебраком Дніпра. Все через його плакат – “на бухло”. Така відвертість підкупила деяких містян, які охоче давали чоловіку гроші на алкоголь. Пішоходам за пожертву він бажав гарного дня, а водія казав, на жаль виключно російською, “ни гвоздя тебе, ни жезла, ни поломки на пути”

 “А кому зараз легко?”, – описав ситуацію один з дніпрян.  Городяни зазначають, що хоч давати гроші на алкоголь погана справа, проте це краще, ніж якщо цей чоловік піде на злочин заради своєї згубної звички. А хіба це не так? Та і це ж бо правда.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ