Данія і Німеччина побудують вітроенергетичний хаб з потужністю понад 3 ГВт

Новини компаній 03.09.2022 548
Данія і Німеччина побудують вітроенергетичний хаб з потужністю понад 3 ГВт

Данія і Німеччина домовилися побудувати в Балтійському морі вітроенергетичний хаб «Енергетичний острів Борнхольм». Він стане значним кроком у процесі відмови Європи від залежності від російського газу, пише Bloomberg.

Передає Енергоатом.

Проєкт матиме потужність понад 3 ГВт, і її вистачить для 4,5 мільйонів домогосподарств, після того як він почне працювати в 2030 році.

«Це вперше в Європі, коли дві країни співпрацюють у такому проєкті», – сказав міністр енергетики Німеччини Роберт Хабек.

«Потрібна велика довіра та бажання між двома країнами, щоб мати можливість взяти на плечі проєкт такого масштабу», – відзначив міністр енергетики Данії Дан Йоргенсен.
 

Після запуску «енергетичного острову», вартість якого оцінюють 9 млрд. євро, інші країни Балтії та Польща матимуть можливість приєднатися до проєкту.

Роберт Хабек також зауважив, що вітроенергетичний хаб буде проходити поблизу великих трубопроводів, що направляють російський газ до Європи: «Але тепер це буде наша власна відновлювана енергетика, а не російський газ», - йдеться у повідомленні.

Теги: ОТГСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ