Данія віллє ще 361 млн євро в українську оборонку

За матеріалами інтернет-видань 29.09.2024 37
Данія віллє ще 361 млн євро в українську оборонку

   Про це повідомляє міністерство оборони Данії.

   "Важливо, щоб ми продовжували підтримувати боротьбу України за свободу всіма можливими способами. Тому я дуже радий, що Данія погодила з Україною загальні рамки того, як ми можемо найкраще використати 4,2 млрд данських крон, які надають ЄС і Данія", - заявив очільник оборонного відомства Данії Троельс Лунд Поульсен.

   Згідно з повідомленням, фінансування здійснюватиметься завдяки 1,3 млрд крон з державного бюджету Данії та 2,9 млрд крон, що будуть використані від імені ЄС із заморожених російських активів.

   "Данія є лідером у наданні зброї безпосередньо з української оборонної промисловості. Це посилює здатність українців виробляти саме ту зброю, яка їм потрібна", - додав він.
 
   У відомстві зазначили, що ця угода є продовженням успішного пілотного проєкту, в рамках якого Данія вже поставила Збройним силам України 18 артилерійських систем українського виробництва - САУ "Богдана" (на фото вгорі).

  • 23 вересня повідомлялось, що уряд Данії виділив 130 млн данських крон (понад 16 млн євро) на підтримку енергетики України. Це одна з найбільших пожертв країни на енергетичну інфраструктуру.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ