Поету-пісняру Анатолію Матвійчуку зозуля накувала 66 літ

За матеріалами інтернет-видань 29.09.2024 51
 На зображенні може бути: 1 особа
   Сьогодні, 29 вересня, виповнилося 66 років Анатолію Матвійчуку - українському співаку, поету, композитору, народному артисту України.
    Анатолій Матвійчук - автор понад 500 пісень, які виконує він сам і багато його колег-артистів.
    Дмитро чекалкін, блогер, сторінка ФБ.
   На події в суспільстві він гостро реагує своїм словом - іноді віршованим чи роздумами на сторінці у соцмережах.
   "Сотні людей гинуть щоденно у вогняному пеклі, а дехто живе, немов в іншому вимірі. Все у них як завжди - ресторани, розваги, шопінг, гучні концерти, розважальні шоу - і гумор, гумор, гумор… Цей бл…кий, цинічний гумор відгодованих дядьків у вишиванках, який рве душу когнітивним дисонансом. Бо це знущання над народом - відверте, системне і принизливе. Так, якби в нацистському концентраційному таборі відкрили дискотеку - і запрошували в’язнів вечорами культурно відтягнутись.", - з болем резонував Анатолій Матвійчук в одному з інтерв'ю.
   Народився Анатолій Матвійчук у Києві. У дитинстві опанував кілька музичних інструментів. "Пісні я почав писати з 15 років, після першої закоханості. А в 17 уже кілька десятків виконував як соліст ансамблю.", - згадував співак.
   У підлітковому віці створив шкільний ВІА. Навчався у Київському індустріальному технікумі, працював слюсарем, кочегаром, музикантом.
   Закінчив факультет журналістики Київського державного університету. Працював у різних виданнях, був ведучим кількох програм на УТ.
   Пісні і вірші Анатолія Матвійчука дуже різноманітні за стилем і тематикою: від жартівливих (пам'ятаєте:"Що це було? Мабуть, НЛО"), веселих і запальних до ліричних і філософських.
   У творчому доробку іменинника кілька поетичних книжок.
   В минулому році за дебютною п'єсою Анатолія Матвійчука поставлена вистава "Джива", що є спільним проєктом Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша та Project Art Theatre.
   "Якби люди навчилися бачити інших людей не через призму великого піару, не на тлі великих грошей чи високих посад, а виключно за їхніми природніми якостями та моральними принципами - так, як бачить нас Господь, - цей світ, напевно, став би зовсім іншим", - наголосив Анатолій Матвійчук.
Многая літа!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ