Де перебувають окупанти на Запорізькій АЕС, що планують та звідки обстрілюють Нікополь та Марганець

За матеріалами інтернет-видань 03.08.2022 396

                  Керівник Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі попередив, що найбільша в Європі атомна електростанція в Україні повністю вийшла з-під контролю. Про це він заявив інтерв'ю Associated Press. За його словами, ситуація на Запорізькій АЕС, яку російські війська захопили на початку березня, з кожним днем стає дедалі небезпечнішою.

"На станції було порушено всі принципи ядерної безпеки. На карту поставлено надзвичайно серйозні та небезпечні речі", – зазначив Гроссі. Водночас, ані МАГАТЕ, ані ООН не визнали захоплення атомної станції актом ядерного тероризму з боку росії. Нагадаю, що в обох міжнародних організаціях серед функціонерів найвищого рівня – багато громадян російської федерації.


Окупанти вдерлися до приміщень з обмеженим доступом на Запорізькій АЕС, щоб  зняти пропагандистський ролик | ZMINA
Те, що відбувається на найбільшій в Європі атомній станції (ЗАЕС, на фото)) нагадує сценарій фільмів жахів про захоплення терористами важливого об'єкту. Але в даному разі йдеться не про літак, корабель чи будівлю банку. Мова йде про діючу атомну станцію, на якій працюють 6 енергоблоків. І яка, у зв'язку з обстрілами росіян, вже втратила дві з чотирьох силові лінії електропередач, що також посилює рівень небезпеки. Присутність та дії окупантів на станції становлять загрозу не лише для України.

Російські окупанти продовжують використовувати машинну залу енергоблоку в якості укриття для своєї техніки. Що становить небезпеку для роботи станції. Водночас, представників "Росатому", які чергують на станції за ротаційним графіком, розмістили у підземному бункері. Плани окупантів "перепідключити" станцію до російської мережі в окупованому Криму теж загрожують аварією. Через відмінності технічних параметрів між російською і українською (європейською) мережами. Крім того, відключення енергоблоків від української мережі призведе до знеструмлення генераторів, які забезпечують роботу насосів для охолодження контуру реакторів. Що може призвести до теплового удару і дуже серйозних наслідків.

Водночас, російські окупанти продовжують використовувати територію ЗАЕС і прилеглі зони в якості майданчиків для здійснення обстрілів міст Нікополь і Марганець своїми РСЗВ "Ураган" і "Град". Завжди треба знати, де саме, в яких приміщеннях перебувають російські окупанти, щоб провести зачистку станції швидко, технічно і без шкоди для самої станції. Сподіваємось на ювелірну точність ЗСУ. Деталі стосовно розташування окупантів та їх РСЗВ на території станції й у прилеглих районах є на відео.

УП.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ