Де ті мільйони ростуть

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2022 467

Лісівники України минулого року висадили 240 мільйонів саджанців, а цього року планують збільшити насадження до 300 млн.
За інформацією Держлісагентства, найбільше сіянців  висаджено на Поліссі.  Лідер - Житомирщина -  майже 51 мільйон. Як повідомив Голова Держлісагентства Юрій Болоховець, крім висаджених 240 мільйонів саджанців підприємствами  Державного  агентства лісових ресурсів  ще  близько 9 мільйонів деревних рослин додатково висаджено на землях інших лісокористувачів.
Волинь, Рівненщина, Чернігівщина, Київщина  мають показники у межах 20 -30 мільйонів сіянців. Далі кількість насаджень значно зменшується. Зокрема, Полтавщина і Сумщина висадили минулого року майже по 10 мільйонів деревних рослин. Менше десяти мільйонів саджанців на територіях  Черкаської, Вінницької, Харківської, Тернопільської і Хмельницької областей.
 Степова  зона для лісівників менш урожайна. Тут цифри коливаються від пів мільйона саджанців на Одещині і Миколаївщині до шести млн. на Луганщині, Запорізькій, Кіровоградській, Херсонській областях. Дніпропетровщина насадила понад півтора мільйона сіянців. А  Донеччина - майже мільйон.
У Карпатах 2021 року всього висаджено понад 30 мільйонів сіянців.
Відповідно до програми Президента «Зелена країна» за 3 роки в Україні  буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років  площа лісів буде збільшена на 1 мільйон гектарів.
 Хід реалізації еко-програми дивіться на сайті https://zelenakraina.gov.ua/.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ