З 8 січня для роботодавців антидискримінаційні штрафи

За матеріалами інтернет-видань 03.01.2022 401

8 січня 2022 року  вступають у силу антидискримінаційні правки до закону України "Про рекламу". Згідно з ними роботодавці у ході пошуку найманих працівників не мають право вказувати стать, вік, національність та віросповідання. В іншому разі їм загрожує штраф в сумі 65 тисяч грн.
Зокрема, цитуємо статтю 24-1 цього закону: "Забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі, представникам певної раси, кольору шкіри (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі), щодо політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об`єднаннях громадян, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками".
Слідкувати за дотриманням законних вимог буде Держпраця. Після виписаного штрафу він має бути оплаченим впродовж 15 днів.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ