День працівника оборонно-промислового комплексу, «Нептуни» й інше, - Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 27.04.2023 380
Немає опису світлини.
   Волдимир Зеленський на честь частково знищеного ним оборонно-промислового комплексу свято придумав - 13 квітня. От укотре переконуюся в правоті двох людей: дідуся Фрейда, що переконує нас у непереборній силі підсвідомого, та невідомого кримінолога, який колись прорік, що "злочинця завжди тягне на місце скоєння злочину". От ви ж вдумайтеся в цей ланцюжок подій:
1. Уже під час війни в 2014-му президентом стає Петро Порошенко, а секретарем РНБО попередній в/о президента Турчинов. Обоє організовують оборону й розбудовують армію й оборонну промисловість.
2. Порошенко й Турчинов разом з командою започатковують амбітну ракетну програму, до якої входять надефективні комплекси "Нептун", "Грім", інші. Також відроджують виробництво снарядів і ряду інших важливих озброєнь. Перекуповують і навіть викрадають у ворога необхідну техніку...
3. До влади в 2019-му приходить Зеленський, який заявляє, що "нада просто пєрєстать стрєлять, сєсть посєрьодкє й поглядєть друг дружкє в глаза". Він різко скорочує армію, звільняє та арештовує найкращих управлінців міноборони, ВПК й бойових командирів. Заглянувши в очі пуйлу в Парижі, розширює репресії проти армійців і дискредитує та знекровлює армію. Руйнує оборонку. Тих, хто її підіймав, під аплодисменти пуйла пробує засудити або обливає брутальними звинуваченнями. Здає рашистам дані про тих, хто нам з рашки таємно перепродував клістрони для ППО чи обладнання до танків.
4. Під солодкі співи про "шашлички на майскіє" й "росіяни також люди, тому вони не нападуть" відводить війська з напрямків майбутнього вторгнення, про які його детально попереджали, фактично, готує країну до здачі ворогу.
5. Спалахує тотальна й кривава війна. Але щось пішло не так - армія і ЗСУ самоорганізувалися та відбили перші атаки й уже понад рік утримують оборону. Оборонна промисловість, дивом зберігши залишки потужностей і технологій, таки спромоглася врятувати єдину САУ Богданна (знамениті 155-ий калібр!), якою громлять ворога на Зміїному, ще ряд напрацювань та експериментальних зразків, зокрема "Нептунів".
6. Влада Зеленського віддає наказ знищити єдину "Богданну", чого не виконали, за врятовані "Стугни" пробує посадити в тюрму Сергія Пашинського й Тетяну Чорновол, за якісні й недорогі бронежилети арештовує генерала Марченка, за український "москітний флот" садить генерала Павловського, за порятунок Києва відкриває провадження проти генерала Сергія Кривоноса, ще на 3 тисячі оборонців відкривають провадження, бо посміли захищати свої міста.
ЗСУ оприлюднили запис останніх переговорів із крейсером Москва -  Korrespondent.net
7. Раптово ми дізнаємося, що дві експериментальні ракети "Нептун" 13 квітня топлять непотоплюваний крейсер "москва", єдина чудом урятована від Зеленського "Богданна" вибиває ворога із Зміїного, вивезені за години до знищення цехів КБ "Промінь" Стугни рятують Київ від танкових колон ворога...
8. Команда Зеленського замовляє в групи продажних журнашлюг (Базік, як тобі вчорашнє свято - поперек горла не стало?) і керівника фонду "Повернись живим" Тараса Чмута дискредитацію озброєнь, створених при попередньому президентові, а саме "Богданни" й "Нептунів". Медіашлюшки за гроші, а Чмут підтанцював за право безперешкодно продовжувати займатися волонтерською діяльністю й не попасти під суд - Зеленський за допомогу армії судить і садить!
9. Пройшов рік. Зеленський оголошує день тріумфального залпу "Нептунів", які до того дискредитував, державним святом - днем працівників оборонно-промислового комплексу, якому завдав погибельних ударів. Про те, що цих ракет мали бути в нас уже сотні, якби не він же сам, а чф рф боявся б із Новоросійська висунутися - мовчок. Чмуту наказали тепер свої колишні тези засунути кудись, а всім велено хвалити великого полководця, який сотворив такі найкращі в світі озброєння й виграв у війні, ну, ще не зовсім виграв. На його честь оголошується свято.
====
    До речі, коли Зеленський у лютому 2022 року готував Україну до... Нехай майбутні прокурори розбираються, до чого він її готував. Але тоді ж він так само створив свято якогось єднання. Кого і з ким? Зрадників з колаборантами?
   Це все навіть не смішно. Пригадую, була колись якась совєтська комедія, де гротескний король-диктатор, коли в чомусь осоромлювався, то оголошував свято чи вводив новий орден. А тепер Зеленський у житті чомусь все більше нагадує отой карикатурний образ, який він ліпив проти Ющенка...
   Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ