Департаменту капбудівництва Дніпропетровської ОВА вкрай необхідно було відремонтувати спорткомплекс «Дніпровець» за понад 100 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 29.03.2024 421
Департаменту капбудівництва Дніпропетровської ОВА вкрай необхідно було відремонтувати спорткомплекс «Дніпровець» за понад 100 млн. грн.

Капітальний ремонт комунального спорткомлексу «Дніпровець» замовив через відкриті торги Департамент капітального будівництва Дніпропетровської облдержадміністрації.
Переможцем тендера стала підрядна організація, що здійснювала ремонти та будівництво. За результатами моніторингу аудитори виявили, що її пропозиція не відповідала кваліфікаційному критерію, встановленому законодавством. Однак, замовник ремонтних робіт пропозиції не відхилив і уклав договір з компанією.
Більше того, він не погодився з аудиторами, які вказали на порушення, та намагався оскаржити висновок у суді.
Утім, суди визнали правомірність аудиторського висновку, відмовивши замовнику у його скасуванні.
Держаудитслужба зобов’язала Департамент капітального будівництва Дніпропетровської ОДА усунути порушення, які були встановлені під час моніторингу, та припинити зобов’язання за договором. Що й було зроблено. Як результат, збережено суттєві бюджетні кошти.
Варто зазначити, що сума, яку за договором про закупівлю ремонтних робіт збирався витратити згаданий Департамент, становила 101,9 млн грн. При цьому відповідно до звіту про виконання договору про закупівлю сума оплати за договором – лише 17,5 млн грн.
Тобто сума бюджетних коштів, які вдалося зберегти від їх неефективного використання, сягнула 84,4 млн грн.

 

Державна аудиторська служба України

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ