Депутат-слуга Микола Задорожній вимагав відкат у 3, 4 млн гривень, - НАБУ

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2024 314
Депутат-слуга Микола Задорожній вимагав відкат у 3, 4 млн гривень, - НАБУ
   Є такий народний депутат від "слуг народу" Микола Задорожній. Раніше був шоуменом та ведучим, учасником гумористичної групи "Брати Гагаріни".
А зараз Задорожнього підорюють у проханні надати відкат в 3,4 млн грн за неперешкоджання у проведенні ремонту водогону в Охтирському районі Сумської області.
   Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   За даними НАБУ і САП, відкат становив 10% від загальної суми контракту, а ще 4% мали бути передані правоохоронцям, аби ті "заплющили очі" на порушення.
Депутат піарився на будівництві водогону у Чупахівській громаді в Охтирщині. Він заявляв, що звертався до правоохоронців, "аби процес освоєння коштів спецфонду був чесний і прозорий". Так, бачимо, як все "чесно і прозоро".
   Цікаво, що Задорожній - не просто депутат від "слуг". Він ще й очолює Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради щодо закупівель дронів і спорудження фортифікацій.
   Ще варто нагадати про скандал, у який втрапив депутат вересні 2022 року. Він приїхав на Сумщину у светрі з логотипом V. Схожий знак наносили на російську техніку, яка вторглася в Україну, в тому числі на Сумщину, у 2022 році.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ