Депутати Підгородненської міськради прийняли рішення про відсторонення Андрія Горба

Марина Бабич 27.09.2023 665
Депутати Підгородненської міськради прийняли рішення про відсторонення Андрія Горба

26 вересня 2023 року міський голова Підгородного Андрій Горб достроково припинив свої повноваження. Це рішення прийняли на сесії 20 із 25 депутатів міськради.
За словами Андрія Горба, у Підгородненській громаді давно назрів  конфлікт інтересів між ним і  Юрієм Пришедьком, депутатом міськради.  Останній  на своїй ФБ-сторінці відкрито пропагував ворожість та агресивність до молодого амбітного голови.
Причиною такого ставлення, на думку пана Андрія, є неможливість Юрія Пришедька та його прибічників вирішувати "свої" питання. Було зірвано роботу 5 сесій через відсутність кворуму.

"Депутати міської ради хочуть мене відсторонити, але, навіть, не приходять на сесії. Так кого відсторонювати треба?
Вчора не відбулася сесія, було всього 7 депутатів із 26", - повідомив 14 вересня 2023 року у ФБ Андрій Горб.

Наразі Юрій Пришедько на своїй сторінці у ФБ констатує, що виконуючим обов’язки голови міськради та її секретарем обрано Віталія Моргуна. Він вітає громаду з прийнятим рішенням, яке далось досить непросто.

Нагадаємо, що "Фермер Придніпров'я" неодноразово публікував матеріали про Підгородненську колотнечу, зачинщиком якої завжди фігурував пан Пришедько. Зокрема, Голова Конгресу фермерів Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський звертався до Президента України вгамувати неподобства щодо утиску міського голови Підгородного. Він представив докази - документи кримінальних проваджень  причетності Юрія Пришедька до розбійних нападів, терору місцевих мешканців і знищення полів в громаді, за що до сих пір не покараний згідно українського законодавства. Схоже, що воно працює винятково.

Втім, політичні і  фінансові сили Придніпров'я не зважили на підгородненські перипетії і залишили обставини як в актуальному досі українському народному прислів'ї, тільки осучасненому.
"Поки холопи чубляться, пани потішаються".
У підгородненському випадку  у владних коридорах міськради переважили популістські заклики Пришедька:

"Поки наші захисники боронять Україну від ворога - ми з вами просто зобовʼязані зберегти те, за що воюють хлопці: нашу громаду, наші домівки, наше майбутнє!"

А що Андрій Горб заважав берегти громаду, домівки, майбутнє???

Підгородненська громада Дніпропетровщини тепер житиме за іншими наративами, тільки депутати, кожного разу заходячи до сесійної зали, думатимуть не про важливі рішення на благо громади, а про те, хто наступний... після Горба?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ