Держпідтримка аграріїв у 2024 році

За матеріалами інтернет-видань 05.12.2023 438
Держпідтримка аграріїв у 2024 році

Як повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА, згідно Закону України «Про державний бюджет на 2024 рік" Міністерство аграрної політики і продовольства України планує відновити надання фінансової підтримки сільськогосподарським виробникам. Зокрема, у бюджеті наступного року визначено фінансування трьох програм фінансової підтримки:

  • 205 млн. грн. за КПКВ 2801580 «Фінансова підтримка сільськогосподарських виробників». За інформацією Міністерства аграрної політики планують відновити роботу бюджетної програми, яка передбачає часткову компенсацію за придбання вітчизняної аграрної техніки.
  • 796 млн. грн. за КПКВ 2801500 «Підтримка фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції», які спрямовані на підтримку аграрних виробників шляхом виплати бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення для провадження сільськогосподарської діяльності та спеціальної бюджетної дотації за утримання тварин.
  • 80 млн. грн. за КПКВ 2801460 «Надання кредитів фермерським господарствам».

Тетяна Гетьман, директорка департаменту агропромислового розвитку,  наголосила, що виплата бюджетної дотації буде здійснюватися через Український державний фонд підтримки фермерських господарств у разі внесення відомостей про них до Державного аграрного реєстру.

"При цьому у 2024 році до Державного аграрного реєстру включаються тимчасово, на період дії воєнного стану та не більш як на шість місяців після його припинення або скасування, відомості про виробників сільськогосподарської продукції без дотримання вимог, визначених Законом України "Про державну підтримку сільського господарства України". Тобто, до категорії сільськогосподарських виробників, включаються виробники незалежно від питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів/послуг, поставлених протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно", - розповіла очільниця департаменту.

Крім цього,  у 2024 році  функціонуватиме урядова грантова програма єРобота для розвитку садівництва, виноградарства та ягідництва, тепличного господарства та переробки. Також у аграріїв залишиться можливість брати пільгові гривневі кредити у рамках програми “Доступні кредити 5-7-9”.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ