Держпродспоживслужба застерігає про небезпеку господарських зв’язків з Київщиною

За матеріалами інтернет-видань 26.09.2023 348
Держпродспоживслужба застерігає про небезпеку  господарських зв’язків з Київщиною

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє, що в с. Трипілля Обухівського району Київської області 16.09.2023 зареєстровано новий спалах захворювання на африканську чуму свиней.

Від 18.09.2023 особисте селянське господарство мешканця с. Трипілля оголошено епізоотичним вогнищем. Тут встановлено карантин та затверджено план заходів щодо ліквідації захворювання африканської чуми свиней на території села.

Наразі фахівцями ветеринарної медицини Держпродспоживслужби вживаються всі заходи, що передбачені діючою Інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Для запобігання поширення захворювання необхідно суворо дотримуватися вимог закритого режиму роботи у господарствах всіх форм власності, зокрема, не допускати в’їзд стороннього транспорту та вхід сторонніх осіб на територію господарств, не відвідувати інші господарства, не контактувати з домашніми або дикими свинями (включаючи полювання).

  • Збудник африканської чуми свиней може поширюватись на великі відстані через виготовлені в домашніх умовах їстівні продукти, що отримані від хворих тварин (сало, м’ясо та ін.), нашкірних паразитів (деякі кліщі та інші кровосисні комахи), крім того вірус тривалий час зберігається в кормах, на транспортних засобах, одязі та предметах догляду за тваринами.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ