Дітям замість аліментів виплачуватимуть збільшену державну допомогу

За матеріалами інтернет-видань 17.05.2022 708

Цього року Уряд прийняв рішення про збільшення розміру тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме. Інформацію опублікував офіційний вебсайт Криворізької міськради.
Як зазначається, право на призначення тимчасової допомоги має один з батьків у разі, коли:

  • відомості про іншого з батьків (платника аліментів) внесено до Єдиного реєстру боржників у зв’язку з несплатою ним аліментів;
  •  стосовно іншого з батьків здійснюється кримінальне провадження або він перебуває на примусовому лікуванні, у місцях позбавлення волі, якого визнано в установленому порядку недієздатним, а також перебуває на строковій військовій службі;

 

  • місце проживання (перебування) іншого з батьків не встановлено.

Допомога розраховуватиметься як різниця між 100 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців (два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням допомоги), але не може бути менше 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Максимальний розмір допомоги для дітей віком:

до 6 років – 2100 грн,

від 6 до 18 років – 2618 грн.

Відповідно до прийнятого рішення буде проведено перерахунок розміру раніше виплаченої допомоги за січень – травень 2022 року з урахуванням нового розміру.
Доплата планується у червні поточного року.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ