ДИВОВИЖНІ КРАЄВИДИ ПРИДНІПРОВСЬКОГО СТЕПУ

За матеріалами інтернет-видань 19.08.2024 103

Де розташоване одне з найгарніших місць поблизу Павлограда 

19.08.2024

Височина поблизу села Привовчанське, Дніпропетровської області (неподалік Павлограда) — дуже гарне місце, з якого відкриваються дивовижні краєвиди.

Село Привовчанське знаходиться на лівому березі річки Вовча, у місці впадання в неї річки Мала Терса, вище за течією на відстані 5 км розташоване село Троїцьке, нижче за течією на відстані 2 км розташоване село Малоолександрівка. З високого пагорба видно ріки, поля і найближче місто Павлоград.

Тут унікальна степова природа. Поблизу села розташовані ландшафтні заказники місцевого значення Балка Городище та Троїцько-Вишневецький, створені понад 10 років тому.

«Балка Городище» (площа заказника — 1053,58 га, створений у 2008 році) розташований у басейні річки Самара. Тут зростає майже 400 видів рослин, з яких: чотири види занесено до Червоної книги України, сім видів — до Червоного списку Дніпропетровської області. Понад 140 видів хребетних тварин, що мешкають у ландшафтному заповіднику Балка Городище Дніпропетровської області, занесено до списку Бернської конвенції: десять видів із Червоної книги України, тридцять три види із Червоного списку Дніпропетровської області.

«Троїцько-Вишневецький» (площа заказника — 681,8 га, створений у 2011 році) теж розташований у Павлоградському районі, у басейні р. Самара в межах долини річки Вовча та її лівого притоку – річки Мала Терса. На території та акваторії заказника зареєстровано понад 430 видів рослин, переважають степові та лучні види. Серед флори території — три червонокнижних і 18 видів, які занесені до Червоного списку Дніпропетровської області.

Також у Привовчанському є свої, локальні туристичні місця — Привовчанський майдан, Курган-могильний Маслачки, Козацьке урочище «Паланка» та інші.

Загалом у Павлоградському районі є 7 ландшафтних заказників місцевого значення (дані на 2015 рік).


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ