Для чого планують зміни у керівництві ЗСУ?

За матеріалами інтернет-видань 06.02.2024 318
Генерал Валерій Залужний. Що відомо про нового головнокомандувача ЗСУ - BBC  News Україна
   НА МОЮ ДУМКУ, Зеленський поспішає прибрати Залужного з посади до початку активних УСПІШНИХ ДІЙ УКРАЇНИ НА ФРОНТІ в лютому - березні 2024 року. «Містер путін отримає приємні сюрпризи на полі бою», — заявила з сарказмом заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд. І сказала вона це не просто так.
   Нуланд додала, що Україна досягне великого успіху у 2024 році саме не в дипломатії, а на полі бою. Високоточні бомби GLSDB США вже спрямували українським військовим, - заявила Нуланд. Окрім того, F - 16, фінансова допомога (країни ЄС погодились надати 50 мільярдів доларів США), далекобійні ракети теж уже на підході. І Зеленський прагне показати своєму виборцю та усьому світу, що успіхи почались саме ПІСЛЯ зняття Залужного, а не завдяки довгоочікуваним західним подарункам чи генію Головкома!
   Але наразі стартонути в цьому процесі йому не вдалося: завадив трохи підігрітий зсередини (і чи не вперше не без допомоги самого Головкома, який відмовився йти у відставку за власним бажанням, але мовчати про цю пропозицію не став), інформаційний спротив українського суспільства, помножений на тиск дорослих західних дядьків. Зараз Зеленський, Єрмак і їхня команда, яка вже, про всяк випадок, десятками пише заяви на складення депутатських повноважень, розробляють низку заходів, спрямованих на дискредитацію Залужного і його оточення. В цьому буде задіяна не тільки «торпеда» Мар’яна Безугла, а й весь інформаційний молот, який сьогодні є в руках у діючої влади.
   Чи зможе Залужний витримати ці удари - велике питання, але маємо констатувати, що в разі відставки він опиняється поза грою, без політичної команди, фінансів, медійного супроводу. Усі розмови на кшталт: «Ми з вами, Залізний Генерале!» - натикаються на зустрічне: «Ну і що?!» Ви коли - небудь чули, щоб Валерій Залужний десь заявляв про свої президентські амбіції чи хоча б якісь мінімальні політичні плани? Думаю, й ніхто не чув.  
   Саме тому сьогодні так поспішають знайти якийсь вагомий привід, щоб виштовхати генерала з військової посади на маргінес, де він лишиться в усіх сенсах командиром без війська. Для цього, скажімо, їм згодилась би якась крупна НЕВДАЧА генерала Залужного на бойових ристалищах. Саме тому він має бути сьогодні вдесятеро обережнішим. Як кажуть французи: «Зраджують свої». Хоча для них Залужний завжди був, є і буде чужим.
    Микола САВЕЛЬЄВ, військовослужбовець ЗСУ, позивний «Волоцюга», сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ