Для запуску ринку послуг з розмінування напрацьовується методика обчислення вартості і схема пріоритезації

За матеріалами інтернет-видань 12.12.2023 245
Для запуску ринку послуг з розмінування напрацьовується методика обчислення вартості і схема пріоритезації

У Мінекономіки розглянуто питання щодо запуску ринку послуг з розмінування. Йшлося про  методику обчислення вартості робіт. Міністерство економіки запропонувало підхід, за яким ця вартість буде обраховуватися, виходячи зі складності робіт.  
Також питання, де в першу чергу проводити роботи, тісно пов’язане з питанням їхньої вартості. Адже, наприклад, вартість очищення щільно замінованих територій буде вищою, за інших рівних умов, ніж вартість розмінування земель із низьким рівнем забруднення. Втім, вартість робіт – лише один з показників, який планується враховувати при створенні схеми. Важливими також є економічна та соціальна доцільність, швидкість, з якою може бути здійснено очищення, та інші критерії.
Для опрацювання схеми Міністерство економіки зібрало відповідні пропозиції дотичних міністерств та відомств. Пропозиції стосувалися земель сільгосппризначення, водойм, інфраструктури і т. ін. Робота над опрацюванням схеми пріоритезації триватиме. Також буде продовжено опрацювання механізму компенсації частини витрат на розмінування аграріям, які купуватимуть послуги з очищення своєї землі.

 

Міністерство економіки України

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ