Дмитро Кулеба закликав іноземні держави відреагувати на чергову ворожу атаку

За матеріалами інтернет-видань 02.01.2024 311
Дмитро Кулеба закликав іноземні держави відреагувати на чергову ворожу атаку

Фото - черговий цинічний ракетний удар по середмістю Харкова Національна поліція України

 

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав іноземні держави рішуче відреагувати на чергову російську терористичну атаку вночі 2 січня. Він, зокрема, закликав міжнародну спільноту вжити  комплекс заходів, який, серед іншого, включатиме прискорення постачання Україні додаткових систем ППО, бойових дронів усіх типів, далекобійних ракет з радіусом дії 300+ кілометрів, ухвалення рішення про передачу заморожених російських активів для потреб України та припинення контактів із російськими дипломатами у відповідних столицях та міжнародних організаціях.

 

"Терористичний режим в Москві має відчути, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирного українського населення та руйнування української критичної інфраструктури", - підкреслив Дмитро Кулеба.

 

Додамо, що вночі 2 січня Російська Федерація здійснила черговий масований ракетний удар по українських містах. Ворог запустив десятки ударних безпілотників, крилатих та аеробалістичих ракет по Києву, Харкову, Миколаєву, Кропивницькому та інших населених пунктах. 

У Києві зафіксована низка руйнувань, зокрема влучання в житлові будинки, складське приміщення, супермаркет, газову інфраструктуру. В деяких районах столиці відсутнє електро- та водопостачання. 

РФ також атакувала житлові райони Харкова. 

Станом на ранок вже відомо про 92 поранених та 4 загиблих людей. Враховуючи те, що пошуково-рятувальні роботи тривають, кількість постраждалих може зрости. 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ