Дніпропетровська область у вогні

Микола Ясень 15.03.2022 727

           Термінове звернення, котре поширив прес-центр Державної служба з надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області, ледве не б”є на сполох та закликає населення регіону обережно поводитися з вогнем у місцях свого проживання. Рятівники та пожежники служби зі зрозумілих причин нині день і ніч і так перебувають на сторожі та варті, аби негайно ліквідовувати наслідки трагічних і руйнівних подій. І ось хоч область перебуває у відносному спокої і не потерпає від злодіянь російських зловмисників настільки, як багато інших регіонів України, однак раз-у-раз тут приходиться вступати у сутички з вогнем, як висловлюються спеціалісти – в екосистемах на місцевостях. Там і тут з вини людей стаються пожежі трав”яних та чагарникових наразі сухостоїв у степах, полях та на пустирях і т. д. Уявіть собі, лише у вівторок 15 березня таких пожеж на Дніпропетровщині сталося більше десяти!

Війна війною, та передусім селяни, а у невеликих містах та на їхніх околицях також народ починає прибирати свої присадибні ділянки від решток минулорічного різнотрав’я. І передусім шляхом їхнього спалення. Діючи ну дуже вже не пильно та безвідповідально. Цитуємо тривожне повідомлення ДСНС: «На території Петриківської селищної ОТГ за межами села Сорочине сьогодні полум”ям знищено майже півтора гектари сухої рослинності. Неподалік села Костянтинівка Святовасилівської сільської територіальної громади рівно 1. 5 га. Чи поблизу села Троїцьке Української територіальної громади знищено вогнем не набагато менше. А поблизу таких міст, як Тернівка, Марганець та Покров разом вигоріло понад сім гектарів на місцевості. Щоб погасити тамтешні пожежі, вогнеборцям знадобилося чимало сил і часу». І це тоді, коли перебувають по суті на бойовому чергуванні через військові дії проклятих загарбників.

Тим паче, що ліквідовувати загорання на територіях і навіть на сільських садибах та дворах 15 березня довелося і у Дніпровському, Новомосковському, Нікопольському та Криворізькому районах. Люди добрі, як же справді настільки необережно поводимося ми з вогнем?! Чи нам мало лиха завдає нині війна, якщо ще й чи не на кожному кроці фатальними пожежами самі влаштовуємо трагічні загрози і наслідки? Прес-служба обласного управління з надзвичайних ситуацій уклінно просить: «Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття де попало, не нагортайте за своїми присадибними ділянками та на околицях міст і сіл смітники, тим паче не підпалюйте їх». Це, до того ж, заборонено законодавством. А в кого сверблять руки, тому Міндовкілля радить палити техніку окупантів. Тим паче слід це робити, бо уряд таке дозволив!

                                                                               


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ