Дніпровський апеляційний втретє продовжив розгляд справи про вбивство фермера Олександра Грушки

Григорій Давиденко 28.09.2023 386

Земельні війни. Як в Україні «віджимають» фермерські господарства та хто  протистоїть рейдерству землі

  Вдова вбитого О. Грушки, лікар Тетяна Грушка

Позавчора, 26 вересня, у Дніпровському апеляційному суді колегія суддів у складі А. Мазниці, О. Кононенко та О. Рябчун продовжила розпочатий 4 липня і продовжений 15 вересня розгляд апеляційних скарг трьох засуджених до довічного позбавлення волі за вбивство О. Грушки, пограбування і катування його родини. Були допитані заявлені захистом обвинувачених двоє свідків, вчинені інші дії з розгляду матеріалів справи. За півтори години засідання було перенесене на 14 годину 20 хвилин 10 жовтня.

 Ось що про перебіг судового засідання повідомив «ФП» адвокат чотирьох потерпілих родини О. Грушки Дмитро Уманець:

- Це резонансна справа, де за сукупністю вчинених тяжких злочинів ухвалені три пожиттєвих строки. Вважаю, суд продовжує задовольняти усі клопотання сторони обвинувачених через те, аби в разі подання нею касації Верховний Суд не мав претензій до його роботи. Але допитані свідки по суті справи нічого нового суду не повідомили. Відтак ніяких підстав для зміни вироку засудженим до довічного ув’язнення Баглійським районним судом 23 січня 2023 року Валентина Канівця, Володимира Божаткіна і Данила Павлюченка, немає.

   Менш оптимістично налаштований інший учасник засіданння, син загиблого фермера Владислав Грушка. Після засідання він повідомив:

 - Розгляд апеляційної скарги схожий на явне затягування справи, заявлений іще один свідок. Це абсолютно незаконно, усі ключові свідки допитані ще Баглійським судом. Судді підказують деякі питання адвокатам обвинувачених, а це пряме порушення принципу безсторонності суддів. На зауваження прокурора фактично не реагують. Схоже, існує «договорняк», судді вишукують неіснуючі підстави про скасування рішення Баглійського суду і направлення справи на новий розгляд, іншому складу суду першої інстанції. Це знову триватиме кілька років, вважаю, ніякісіньких підстав для скасування справедливого вироку катма.

   Який вердикт винесе Дніпровська Феміда в цій гучній кримінальній справі, до якої прикута увага суспільства, стане відомо 10 жовтня. Докладніше про справу читайте в матеріалі "Довічний вирок засудженим за вбивство фермера Одександра Грушки законний - адвокат" 9 липня 2023 року, в розділі "Статті" на сайті "Фермера Придніпров'я".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ