Дніпровський мер з японським колоритом, і місто тепер теж

За матеріалами інтернет-видань 19.07.2022 398

Українське місто Дніпро відтепер у дружній співпраці з японським містом Осака. Як повідомляє пресслужба Дніпровської міськради, 19 липня підписаний двосторонній меморандум про взаєморозуміння щодо партнерства, дружби та співробітництва між Дніпром та Осакою.  
За словами мера Бориса Філатова, перемовини тривали декілька років, і  для Осаки - це перша  угода з українським містом.  Для японців знаково, що міський голова Дніпра - давній шанувальник японської культури.
Мер Осаки Ітіро Мацуї висловив глибокі співчуття українцям з приводу масштабного російського вторгнення і побажав  мешканцям Дніпра та всієї України якнайшвидшого повернення до миру.

"Ми палко молимося, щоб місто було повністю відновлено, і завдяки тісній взаємодії сподіваємося, що ця угода буде успішно реалізована», - підкреслив Ітіро Мацуї .

Зазначається, що Осака належить до міст державного значення у Японії та є одним із провідних промислово-комерційних центрів країни. Численні промислові підприємства і заводи є однією зі спільних рис Осаки та Дніпра.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ